Društvo Vesti Zrenjanin

Organizacija „Svetosavlje“ stipendira najbolje đake i studente

svetosavlje

Svečana dodela Svetosavskih stipendija, koje đacima i studentima dodeljuje organizacija „Svetosavlje“, održaće se, po deseti put zaredom. Svečanost će biti upriličena u Baroknoj sali Gradske kuće, u utorak, 17. decembra, u 12 časova.

 

U utorak će biti svečano potpisivanje ugovora sa đacima i studentima koji su dobili Svetosavsku stipendiju za školsku 2019/2020. godinu. Za ove potrebe, „Svetosavlje“ je obezbedilo 1.150.000 dinara. Obezbeđeno je, naime, 15 stipendija učenicima srednjih škola, u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000 dinara. Biće isplaćene i četiri stipendije studentima fakulteta, čiji je osnivač Republika Srbija, u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000 dinara.

 

– Svetosavska stipendija se dodeljuje desetu godinu zaredom. Namenjena je odličnim đacima i studentima iz porodica s više dece, slabijih materijalnih mogućnosti. Uslov je i da su to porodice sa teritorije grada Zrenjanina i opštine Žitište – kaže predsednik „Svetosavlja“ Dragan Vidaković.

 

Ovi studenti i đaci su dobili stipendije organizacije „Svetosavlje“

 

Među studentima, dobitnicima Svetosavske stipendije za školsku 2019/2020. godinu su Verica Simić (Medicinski fakultet), Anđela Jovanović (Filozofski fakultet), Nemanja Stojanović (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“) i Kristina Bucu (Pravni fakultet).

 

Đaci, dobitnici stipendija su Aleksandar Radanov, Milica Vukov, Andrej Dunai, Aleksandra Jovanović, Ljubica Živković, Sergej Grahovac, Marija Živković, Teodora Jovanović i Sofija Radovanović, svi učenici Zrenjaninske gimnazije. Dobitnici su i Viktor Mučaj (Hemijsko-tekstilna i prehrambena škola „Uroš Predić“), Danilo Ćirić (Muzička škola „Josif Marinković“), Una Svjetlica i Jelena Stojanović (Ekonomsko-trgovinska škola „Jovan Trajković“), Branko Ludoški (Srednja poljoprivredna škola) i Branko Isakov (Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad).

 

Pročitajte još: Zrenjaninci donirali veliki broj poklona za decu bez roditeljskog staranja

 

Ovom prilikom, „Svetosavlje“ će, po drugi put, organizovati i dodeljivanje posebnih priznanja – zahvalnica zaslužnim pojedincima i kolektivima za podršku organizaciji u ostvarivanju misije i ciljeva. Dobitnici ovih priznanja za 2019. godinu su Dušan Moromilov, sveštenik u penziji, Slavko Surla, novinar i direktor portala zrenjaninski.com, i Jovan Njegović Drndak, fotograf.

 

Organizacija „Svetosavlje“ poziva sve zainteresovane da prisustvuju svečanoj dodeli Svetosavskih stipendija. Na taj način će odati priznanje mladim stipendistima i podstaći ih na nastavak školovanja i postizanje još boljih rezultata.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak