Društvo Vesti Zrenjanin

“Dani Srpske u Srbiji” biće organizovani i u Zrenjaninu i Sečnju

dani srpske u srbiji

Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”, koju Predstavništvo Republike Srpske priprema, organizuje i realizuje po deveti put, ove godine trajaće od 22. do 29. septembra. Manifestacija će biti organizovana u jedanaest gradova i opština, između ostalog i u Zrenjaninu i Sečnju.

 

Kako je najavljeno, u Zrenjaninu će, u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, u nedelju, 26. septembra, s početkom u 20 časova, biti odigrana predstava “Siromašni Romeo”, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Trebinja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Predstava “Kabare Đulomajor” kao oda Banatskom Karađorđevu

 

Istog dana, takođe s početkom u 20 sati, u Domu kulture u Krajišniku, biće upriličen koncert etno grupe “Katera” iz Istočnog Sarajeva. Kao vokali će nastupiti Jovana Bojanić, Sara Marić i Jelena Štaka, u pratnji Peđe Harta (gitara), Luke Novosela (harmonika i klavijature), Dušana Mrdića (perkusije) i Vidaka Vujadinovića (vokal).

 

Sve gradove i opštine u Srbiji, u kojima će biti programi ovogodišnje manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, posetiće delegacije lokalnih samouprava iz Republike Srpske.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Želimo da i ove godine Srbiji na neposredan način predstavimo ono što čini Republiku Srpsku danas. Verujem da ćemo i ovog puta ispuniti očekivanja i naše stalne publike, i onih koji će ove godine prvi put biti sa nama – poručio je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM