Društvo Vesti Zrenjanin

ARON BRENDA: Jedanaestogodišnjak iz Ečke virtouz na violini

aron brenda

Nije trebalo dugo vremena, od kada se nastava u školama održava na daljinu, da se i đaci i njihovi nastavnici uhodaju. Iako školska atmosfera nedostaje, neko vreme na nove okolnosti svi se moraju navići. Nije lako, a kako je tek kada se uporedo pohađaju dve škole: osnovna i muzička? Aron Brenda kaže da mu nije teško.

 

Aron Brenda je jedanaestogodišnjak iz Ečke, učenik šestog razreda Osnovne škole “Dr Aleksandar Sabovljev” i četvrtog razreda niže muzičke škole “Josif Marinković”, odsek violina.

 

Pročitajte još: Učenice Zrenjaninske gimnazije briljirale na međunarodnom takmičenju

 

– Nastavu u osnovnoj školi pratim putem Gugl učionica, a u muzičkoj, u klasi profesora Tibora Šivega, putem video poziva – priča Aron za portal zrenjaninski.com.

 

Aron je violinu počeo da svira sa četiri godine, a već sa šest je imao prvi nastup na Festivalu rumunske muzike i folklora Vojvodine. Na ovoj manifestaciji, koja se održava svake godine, Aron je tri puta osvojio prvo, a jednom drugo mesto. Na Međunarodnom takmičenju gudača u Bačkoj Topoli, 2017. godine, osvojio je drugu nagradu, a 2018. na istom takmičenju je osvojio prvu nagradu. Te godine je na Međunarodnom muzičkom takmičenju u Bečeju (Fantast 2018), takođe, osvojio prvu nagradu.

 

aron brenda

 

Pored muzike, Aron ima i druga interesovanja. Interesuju ga strani jezici, matematika, informatika i tehničke nauke. U trećem razredu je na opštinskom takmičenju iz matematike osvojio treće mesto, a ove godine drugo na okružnom.

 

Informatika i tehničke nauke Aronu jednako dobro idu kao i violina. Na pitanje, šta dalje, Aron kaže – još je rano za neke velike odluke.

 

Sa tim se slažu i Aronovi roditelji. Kažu, naše je da otvorimo mogućnosti, a kad dođe vreme, Aron će već znati da donese dobru odluku.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM