Društvo Vesti Zrenjanin

Aplauz za medicinare poslednje dve večeri čuo se i u Zrenjaninu

aplauz
Foto: Pixabay

Aplauz za medicinare najpre je bio predlog sa društvenih mreža. Ideja je bila da građani svake večeri u 20 časova sa svojih balkona, terasa ili prozora na ovaj način pruže podršku medicinskim radnicima kojima teški dani tek predstoje.

 

Ovaj predlog pojavio se i u Italiji, Španiji, Hrvatskoj, ali i ostalim zemljama koje se trenutno suočavaju sa povećanjem broja zaraženih od korona virusa.

 

Pa je tako preksinoć u Zrenjaninu, kao i u drugim gradovima naše zemlje, u 20 časova, kada je stupio i policijski čas, krenuo aplauz podrške. Iz svojih domova naši sugrađani na ovaj način izrazili su svoje poverenje u medicinsko osoblje.

 

Pročitajte još: Jovana Brakočević poslala snažnu poruku koju svi treba da pročitamo!

 

Sinoć, tačno u 20 sati, aplaudiralo se na Bagljašu. Aplauz podrške pružili su i žitelji naselja 4. jul, Lesnina, Mala Amerika…

 

Kao i svaki predlozi, i ovaj je isprva krenuo tiho. Ipak, verujemo da će snaga naših dlanova u narednom periodu tek da se čuje. Podrška nam je svima vrlo potrebna.

 

Aleksandra Idvorjan

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM