• Jovana Brakočević poslala snažnu poruku koju svi treba da pročitamo!

    Proslavljena zrenjaninska odbojkašica Jovana Brakočević Canzian, koja živi sa suprugom i sinom u italijanskom gradu Treviso, uputila je preko svog Facebook naloga emotivnu poruku povodom pandemije korona virusa.   Naša korektorka, koja je rođena u Zrenjaninu 1988. godine, i koja je uspešnu sportsku karijeru započela u nekadašnjem ŽOK Poštar, pozvala je građane da se pridržavaju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Jovana Brakočević poslala snažnu poruku koju svi treba da pročitamo!

    Proslavljena zrenjaninska odbojkašica Jovana Brakočević Canzian, koja živi sa suprugom i sinom u italijanskom gradu Treviso, uputila je preko svog Facebook naloga emotivnu poruku povodom pandemije korona virusa.

     

    Naša korektorka, koja je rođena u Zrenjaninu 1988. godine, i koja je uspešnu sportsku karijeru započela u nekadašnjem ŽOK Poštar, pozvala je građane da se pridržavaju mera zaštite.

     

    Njeno pismo iz Italije prenosimo u celosti.

     

    „Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali, da li samo to? Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo što se umire. Umire se dok ste sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog.

     

    Pročitajte još: PISMO IZ MILANA: Situacija zbog virusa korona je kritična i nestvarna

     

    „Budimo pametniji, volimo svoj život i živote naših bližnjih“

     

    Danas se u italijanskom gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili.. sami… bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani, i to je to. Dragi moji, vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima ili centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice, ili šta god bilo, što još uvek nije prinudno zatvoreno. Izložite riziku sebe i svoje bližnje ne samo od zaraze nego i od umiranja dok su sami. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život nego živote i naših bližnjih i svih drugih ljudi koje potencijano možemo dovesti u opasnost.

     

    Poštujmo zakon što je strože moguće da bi ovo crno vreme prošlo što pre. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljanja i da će pokušati da ubedi svoje bližnje prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno je da smo svi zdravi“, navodi se u poruci koju je uputila Jovana Brakočević.

     

    Pročitajte još: Počeo sa radom kol-centar Doma zdravlja u Zrenjaninu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport