Grad Vesti Zrenjanin

Zatvorena ustava kod Stajićeva, reka Begej i dalje stoji

reka Begej

I narednih dana građani Zrenjanina, na žalost, moći će da vide uginulu ribu u reci Begej, a kako bude rasla temperatura, sasvim je sigurno da će iz Begeja početi da se širi i smrad.

 

To se dešava bar dva puta godišnje, kada je vodostaj Tise viši od vodostaja Begeja. Kako bi se sprečilo plavljenje grada vodom iz Tise, u Stajićevu se zatvori brana.

 

Begej prestane da teče i praktično postane bara u koju se ulivaju sve otpadne vode, industrijske i one iz fekalne kanalizacije.

 

Koliko će ovakvo stanje potrajati, pitali smo nadležne u Javnom preduzeću „Vode Vojvodine“. Odgovor je stigao u vidu saopštenja.

 

Pročitajte još: Rekom Begej pluta uginula riba, ovo je problem koji nas muči godinama

 

„Vodostaj Tise viši je u odnosu na vodostaj Begeja, pa je ustava kod Stajićeva zatvorena. Tisa je trenutno u blagom porastu. Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tako će biti i u narednih nekoliko dana. Trenutno je teško sa sigurnošću reći kada će ustava biti otvorena, jer se beleži i rast Dunava. Sve to utiče i na vodostaj kod Stajićeva. Čim vodostaj Tise bude niži od onog na Begeju ustava će biti otvorena“, saopštila je Služba za informisanje JVP „Vode Vojvodine“.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz