Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Boja purpura“

Boja purpura

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Boja purpura“ autorke Alis Voker.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da u komentarima, ispod ovog teksta na sajtu (ne na Fejsbuk profilu), odgovorite na pitanje: „Koji reditelj je snimio film po ovom romanu“? Odgovore ostavljajte pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavite i svoj e-mail na koji možemo kontaktirati one koji osvoje nagradu.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 30. jula, na portalu www.zrenjaninski.com odnosno u komentarima ispod ovog teksta.

 

roman Boja purpuraRoman „Boja purpura“ Alis Voker je klasik američke književnosti, u prevodu Branislave Radević – Stojiljković, ovenčan Pulicerovom nagradom i nagradom National Book Awards. To je priča o dve sestre – jedna je misionarka u Africi, a druga dete – nevesta sa američkog Juga – koje ostaju odane jedna drugoj uprkos vremenu, udaljenosti i tišini.

 

Sili je mlada crnkinja rođena u siromaštvu. U više navrata ju je silovao čovek kog zove ocem, uzeo joj je dvoje njene dece, razdvojio je od voljene sestre Neti i zarobio u gadnom braku. Ona upoznaje glamuroznu pevačicu Šug Ejveri – ženu koja je sudbinu uzela u svoje ruke. Sili postepeno otkriva moć i radost sopstvenog duha, što je oslobađa prošlosti i ponovo ujedinjuje sa onima koje voli.

 

Alis Voker je prva Afroamerikanka koja je dobila Pulicerovu nagradu, a Sili je jedna od najsnažnijih junakinja u književnosti. Koristeći kolokvijalni jezik i kratke rečenice omogućava čitaocu da se poveže sa likovima i njihovim kulturnim okruženjem. Pišući roman u epistolarnoj formi bez gramatičkih pravila, Alis Voker je stvorila remek – delo koji izaziva najjače emocije i pokreće važna intelektualna pitanja.

 

Po ovom romanu je Spilberg snimio film 1985, nominovan za jedanaest Oskara – bio je to debi za Vupi Goldberg i Opru Vinfri.

 

Roman „Boja purpura“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Podeli članak

21 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz