Akcije

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Boja purpura“

Boja purpura

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Boja purpura“ autorke Alis Voker.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da u komentarima, ispod ovog teksta na sajtu (ne na Fejsbuk profilu), odgovorite na pitanje: „Koji reditelj je snimio film po ovom romanu“? Odgovore ostavljajte pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavite i svoj e-mail na koji možemo kontaktirati one koji osvoje nagradu.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 30. jula, na portalu www.zrenjaninski.com odnosno u komentarima ispod ovog teksta.

 

roman Boja purpuraRoman „Boja purpura“ Alis Voker je klasik američke književnosti, u prevodu Branislave Radević – Stojiljković, ovenčan Pulicerovom nagradom i nagradom National Book Awards. To je priča o dve sestre – jedna je misionarka u Africi, a druga dete – nevesta sa američkog Juga – koje ostaju odane jedna drugoj uprkos vremenu, udaljenosti i tišini.

 

Sili je mlada crnkinja rođena u siromaštvu. U više navrata ju je silovao čovek kog zove ocem, uzeo joj je dvoje njene dece, razdvojio je od voljene sestre Neti i zarobio u gadnom braku. Ona upoznaje glamuroznu pevačicu Šug Ejveri – ženu koja je sudbinu uzela u svoje ruke. Sili postepeno otkriva moć i radost sopstvenog duha, što je oslobađa prošlosti i ponovo ujedinjuje sa onima koje voli.

 

Alis Voker je prva Afroamerikanka koja je dobila Pulicerovu nagradu, a Sili je jedna od najsnažnijih junakinja u književnosti. Koristeći kolokvijalni jezik i kratke rečenice omogućava čitaocu da se poveže sa likovima i njihovim kulturnim okruženjem. Pišući roman u epistolarnoj formi bez gramatičkih pravila, Alis Voker je stvorila remek – delo koji izaziva najjače emocije i pokreće važna intelektualna pitanja.

 

Po ovom romanu je Spilberg snimio film 1985, nominovan za jedanaest Oskara – bio je to debi za Vupi Goldberg i Opru Vinfri.

 

Roman „Boja purpura“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Podeli članak

21 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM