Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ dobila pokrajinsku nagradu

Osnovna škola "Žarko Zrenjanin"

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina nagrađena je za uspešno učešće u pokrajinskom projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, u koju su se uključile ukupno 104 obrazovne – vaspitne ustanove. Od tog broja, 67 ustanova uspešno je završilo sve planirane aktivnosti u okviru programa, a 27 ih je nagrađeno 31. maja, na završnoj svečanosti, održanoj u holu Pokrajinske vlade.

 

Ispred Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ svečanosti je prisustvovala i nagradu je primila Milica Kirćanski.

 

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, pokrenuo je 2009. godine projekat pod nazivom „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, čije su aktivnosti usmerene na edukaciju i podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o očuvanju životne sredine, dece i zaposlenih u vaspitno – obrazovnim ustanovama.

 

Ustanove koje su se uključile u program imale su mogućnost da kroz raznovrsne aktivnosti, aktivnim metodama učenja, kod učenika razvijaju i timski duh.

 

Na inicijativu nastavnice biologije Ivane Vukov, škola „Žarko Zrenjanin“ je odlučila da se ove školske godine uključi u program. Nesebičnu podršku pružile su joj koleginice Milica Kirćanski, Kristina Barši, Renata Lazar Dekanj, Hajnalka Đokić, Emilija Ćorović, Anela Milin, Olivera Urošev Palalić, Ljudmila Vorkapić, Snežana Rovčanin… i mnogi drugi učitelji i nastavnici sa svojim učenicima. Najaktivnija odeljenja bila su: VIII1, VIII2, VII3, VI1, VI3, V4, IV4…

 

Krenulo se u ostvarivanje programa korak po korak, od snimanja početnog stanja, pravljenja plana aktivnosti, preko realizacije planiranog, do dokumentovanja svih aktivnosti i rezultata.

 

Neke od aktivnosti bile su: uređenje školskog dvorišta, sađenje lala, farbanje žardinjera, sađenje cveća za formiranje „zelenog zida“ u holu škole i slično.

 

„Mesecima se vredno radilo. Rezultatima smo bili zadovoljni, a potvrda je stigla i u vidu nagrade“, poručuju iz OŠ „Žarko Zrenjanin“.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz