Išvrljane table na kružnim raskrsnicama, štetu plaćaju svi građani

išvrljane table na kružnim raskrsnicama

Kada osvanu išvrljane table, kao što su ove na kružnim raskrsnicama na putu za Elemir i Melence, postoji veoma mala šansa da policija pronađe i procesuira odgovornog „umetnika“.

 

U najvećem broju ovakvih slučajeva počinilac nikada ne bude pronađen. Šteta koju vandali načine je velika i plaćaju je svi građani Zrenjanina.

 

„U samo pet odsto slučajeva, kada policija na licu mesta zatekne počinioca, na primer, kada udari u semaforski stub, štetu plaća taj ko ju je načinio. U svim ostalim slučajevima, šteta se nadoknađuje iz budžeta grada“, kažu za portal zrenjaninski.com u Javnom preduzeću za urbanizam.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ovo stvarno nema smisla: Nikla divlja deponija iza Dečjeg dispanzera

 

U konkretnom slučaju, kada su u pitanju ove išvrljane table, na terenu će se utvrditi kolika je šteta. Zatim će, u zavisnosti od toga, policija protiv poznatog ili nepoznatog lica podneti prijavu.

 

Komunalna milicija u ovim slučajevima nema nikakvu nadležnost, potvrdio je za naš portal načelnik ove službe Igor Virijević.

 

– Kada vidimo na terenu uništene znakove, ili kad nam građani to prijave, mi obavestimo nadležne u Gradskoj upravi da se znakovi poprave ili zamene, jer su važni za bezbednost saobraćaja – objašnjava Virijević.

 

Koliko će cvetić na ovim tablama koštati Zrenjanince, znaće se kada se utvrdi konačna šteta.

 

U međuvremenu, somborsko preduzeće „Boja“, kojem je poveren posao održavanja signalizacije, ukloniće ove grafite.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz