• Zrenjaninski sportisti u prošloj godini beležili izuzetne rezultate

    Zrenjaninski sportisti u prošloj godini beležili su izuzetne rezultate, kako na domaćim  tako i na internacionalnim takmičenjima. Broj osvojenih medalja je impresivan.   – Po broju medalja osvojenih na domaćoj sceni ili međunarodnoj, prošla godina bila je izuzetno uspešna. Bilans osvojenih medalja na nacionalnim prvenstvima je impresivan, i tu imamo čak 182 odličja. Od toga […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski sportisti u prošloj godini beležili izuzetne rezultate

    Zrenjaninski sportisti u prošloj godini beležili su izuzetne rezultate, kako na domaćim  tako i na internacionalnim takmičenjima. Broj osvojenih medalja je impresivan.

     

    – Po broju medalja osvojenih na domaćoj sceni ili međunarodnoj, prošla godina bila je izuzetno uspešna. Bilans osvojenih medalja na nacionalnim prvenstvima je impresivan, i tu imamo čak 182 odličja. Od toga 91 zlatno, 51 srebrno i 40 bronzanih. Na zvaničnim međunarodnim prvenstvima u 2018. godini imamo ukupno 49 medalja, i to 16 zlatnih, 12 srebrnih i 21 bronzanu medalju. A naša školska omladina na školskim sportskim takmičenjima ima ukupno 53 osvojene medalje – ističe pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je zadužen za sport i omladinu.

     

    Treba istaći i da su se Zrenjaninci vratili sa 94 medalje sa Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV), održane lani u Novom Sadu. To je očigledan porast broja osvojenih medalja u odnosu na 2017. godinu.

     

    – Spremni smo da i dalje podržavamo naše mlade sportiste. U budžetu za ovu godinu opredelili smo još više sredstava za te namene. Ove godine za sport ide 70 miliona, što je rast od 40 posto u odnosu na 2018. To pokazuje koliko lokalna samouprava podržava sport, sportiste i sportske aktivnosti – naglašava Salapura.

     

    On podseća da je sportskim kolektivima omogućeno besplatno korišćenje resursa u Javnoj ustanovi „Sportski objekti“. Tu povlasticu koriste čak 93 sportska subjekta, i gotovo pet hiljada mladih.

     

    – Ove godine započeće i realizacija značajnih projekata na sportskim objektima, od rekonstrukcije atletskog stadiona, do nabavke novih semafora u Kristalnoj dvorani, a završiće se i stadion u Melencima – podseća Salapura.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport