• Zrenjaninski polumaraton i ove godine će imati međunarodni karakter

    Proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić prisustvovaće, u ulozi promoterke, ovogodišnjem Zrenjaninskom polumaratonu, koji će u Zrenjaninu biti održan u nedelju, 3. oktobra, najavili su danas organizatori ove sportske manifestacije. Jubilarni, peti po redu Zrenjaninski polumaraton, najavili su generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i predstavnici organizatora Miroslav Molnar, Milan Delić i Jelena […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski polumaraton i ove godine će imati međunarodni karakter

    Proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić prisustvovaće, u ulozi promoterke, ovogodišnjem Zrenjaninskom polumaratonu, koji će u Zrenjaninu biti održan u nedelju, 3. oktobra, najavili su danas organizatori ove sportske manifestacije. Jubilarni, peti po redu Zrenjaninski polumaraton, najavili su generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i predstavnici organizatora Miroslav Molnar, Milan Delić i Jelena Lukić.

     

    Vukosava Đapić Atanacković je pozvala Zrenjanince da se u nedelju uključe u manifestaciju, kao učesnici ili publika.

     

    – Ovo je jedna od manifestacija kojom grad Zrenjanin obeležava titulu „Evropski grad sporta“ – istakla je Đapić Atanacković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Uspešan nastup mladih džudista Proletera na prvenstvu Vojvodine (Foto)

     

    Miroslav Molnar je istakao da se očekuje učešće oko 800 takmičara, te da su do sada prijave stigle iz nekoliko zemalja. Učešće je potvrdilo šest takmičara iz Rusije, petoro iz Bosne i Hercegovine, troje iz Mađarske, po jedan iz Belorusije, Nigerije, Hondurasa i Sirije. Stoga će i ove godine Zrenjaninski polumaraton imati međunarodni karakter.

     

    Molnar je naglasio da se među onima koji su se prijavili nalazi više kvalitetnih trkača. To su pobednik trećeg polumaratona Velimir Bojović, trećeplasirani na prethodnoj trci Đura Borbelj, zatim Zrenjaninac Nikša Papić…

     

    Start polumaratona u 11 časova

     

    Podsetimo, u okviru ove sportske manifestacije biće održani polumaraton dužine 21 kilometar, trka zadovoljstva na 7 kilometara i štafeta 3×7 kilometara, što znači da tri takmičara, koja su u ekipi, trče po sedam kilometara.

     

    Start polumaratona, štafetne trke i trke zadovoljstva je u 11 časova sa Trga slobode.

     

    Predškolci i osnovci će trčati kroz glavnu zrenjaninsku ulicu, od Centralne apoteke do Gradske kuće. Njihove trke počinju u 9 časova. Svi koji žele da učestvuju potrebno je da se pojave na startu petnaest minuta ranije. Svako dete koje završi trku dobiće medalju, a najbolji u svojim kategorijama i velike maratonske medalje, diplome i majice.

     

    Polumaraton se trči ustaljenom trasom. Ono što je bitno za građanstvo je da će saobraćaj u tim ulicama biti obustavljen od 8 do 14, a najkasnije do 15 časova, do kada se očekuje da kroz cilj prođu i poslednji takmičari.

     

    peti zrenjaninski polumaraton

     

    Spisak ulica u kojima će biti privremeno obustavljen saobraćaj

     

    Ulice u kojima će u nedelju, 3. oktobra, privremeno biti obustavljen saobraćaj su sledeće: Trg slobode, gde je start, pa Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Dr Slavka Županskog, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, pa preko Zmaj Jovine, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je i cilj.

     

    Trka zadovoljstva je u dužini od 7,04 kilometra, odnosno jedan krug u pomenutim ulicama. Polumaratonci će istrčati tri kruga, odnosno tačno 21,120 kilometara.

     

    Organizatori obaveštavaju sve naše sugrađane, koji žele da se oprobaju u trci, a nisu se prijavili do sada, da to mogu učiniti i na dan trke, u obližnjoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. To mogu da učine u periodu od 8 do 10 časova, kada se i zaključuje spisak učesnika.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Najavljeno je i da će Narodni muzej Zrenjanin, u saradnji sa organizatorima polumaratona, u nedelju, od 8 do 13 časova, omogućiti svim zainteresovanima da pogledaju izložbu Olimpijskog komiteta Srbije „Put pravih vrednosti“. Izložba se održava u Salonu ove ustanove kulture.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport