• ZRENJANINKA NAĐA UVALIN VELIKI TALENAT ŽENSKOG FUDBALA

    ZRENJANIN – Mlađana Zrenjaninka Nađa Uvalin imala je veoma zapažen nastup u konkurenciji najtalentovanijih devojčica fudbalerki iz Srbije, koje su učestvovale na tradicionalnom Turniru regiona, koji je organizovao Fudbalski savez Srbije.     Turnir je igran u Fudbalskom centru FSS u Staroj Pazovi, a učestvovali su regioni Vojvodine, zapadne Srbije, istočne Srbije, i Beograd, kao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINKA NAĐA UVALIN VELIKI TALENAT ŽENSKOG FUDBALA

    ZRENJANIN – Mlađana Zrenjaninka Nađa Uvalin imala je veoma zapažen nastup u konkurenciji najtalentovanijih devojčica fudbalerki iz Srbije, koje su učestvovale na tradicionalnom Turniru regiona, koji je organizovao Fudbalski savez Srbije.

     

    Nađa Uvalin
    Nađa Uvalin

     

    Turnir je igran u Fudbalskom centru FSS u Staroj Pazovi, a učestvovali su regioni Vojvodine, zapadne Srbije, istočne Srbije, i Beograd, kao poseban region. Utakmice su igrane pod budnim okom selektora i stručnjaka iz FSS.

     

    Nađa je nastupila za Vojvodinu, gde je noseća generacija 2004. godište, a ona je, iako dve godine mlađa, izborila mesto u prvoj postavi. U prvoj utakmici, u kojoj je selekcija Vojvodine pobedila najbolje mlađane fudbalerke istočne Srbije sa 4:1, Nađa čak nije igrala na svojoj standardnoj poziciji centralnog veznog igrača, već je bila levi spoljni. To nije neobično jer je reč o fudbalerki koja je levonoga, mada bi tačnije bilo reći da se odlično služi sa obe noge. Na drugoj utakmici protiv regiona Beograd, započela je utakmicu kao levi spoljni, ali je selektor rešio da je prekomanduje na njenu prirodnu poziciju ofanzivnog veznog igrača, da bi Nađa ubrzo potom postigla pravi evro gol.

     

    – Veoma sam zadovoljna svojom igrom i nastupom, ali se uvek trudim i da budem timski igrač, jer samo tako se pobeđuje i postižu dobri rezultati. Ostaje mi da i dalje vredno treniram, nadam se da će me povrede zaobići i verujem da ću se, kada za to dođe vreme, izboriti za dres reprezentacije Srbije, što mi je velika želja – govori ova skromna devojčica, koja je i odličan učenik.

     

    Ponosan je i njen otac Vane Uvalin, koji sa velikom posvećenošću bdije nad njenom tek započetom fudbalskom karijerom.

     

    – Biti u prvoj postavi regionalnog tima, kao ubedljivo najmlađa igračica, nije mala stvar, posebno ako se ima u vidu da je vojvođanska selekcija dominantna na ovim turnirima već nekoliko godina i može se reći da je i baza za selekcije Srbije, najpre kadetsku, omladinsku pa onda i za A tim. Verujem da će i Nađa proći taj put – ističe Vane Uvalin.

     

    selekcija fudbalskog saveza vojvodine
    Selekcija Fudbalskog saveza Vojvodine U13

     

    Ipak, najvažnija je reč struke, a evo šta o maloj Nađi govori selektor regiona za pionirke U13, Renato Pirša.

     

    – Nađa je ove godine izuzetno mnogo napredovala u svim fudbalskim aspektima i zaslužila je mesto među 18 najboljih fudbalerki u selekciji Fudbalskog saveza Vojvodine U13, što se odnosi na devojčice rođene 2004. i 2005. godine, koje su učestovale na ovogodišnjem turniru regiona u kući fudbala Fudbalskog saveza Srbije. Ona je u toj ekipi bila najmlađa pošto je 2006. godište, nalazila se u prvoj postavi u obe utakmice, odigrala veoma dobro i kvalitetno, čak i bila strelac jednog gola u drugoj utakmici. Činjenica da je levonoga svrstava je u „retke i specifične vrste“ koje treba pažljivo voditi kroz fudbalski život. Lično, kao selektor, izuzetno sam zadovoljan njenim odnosom prema radu, njenom sposobnošću učenja i usvajanja novih fudbalskih saznanja, što će joj pomoći da bude još bolja i nadam se jednog dana prava fudbalerka – napominje Pirša.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport