• Zrenjanin vs Žitište: Proleter slavio u komšijskom derbiju (Foto)

    KK Proleter Naftagas (Zrenjanin) – KK Sveti Đorđe (Žitište) 77:66 (17:10, 25:21, 11:22, 24:13)   Košarkaši zrenjaninskog Proletera slavili su u komšijskom derbiju. Oni su u nedelju, 18. oktobra, u okviru 3. kola Druge lige Srbije, pobedili ekipu KK Sveti Đorđe iz Žitišta rezultatom 77:66.   PROČITAJTE JOŠ: Košarkašice nižu pobede, Jelena Muratović bila najefikasnija […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin vs Žitište: Proleter slavio u komšijskom derbiju (Foto)

    KK Proleter Naftagas (Zrenjanin)KK Sveti Đorđe (Žitište) 77:66 (17:10, 25:21, 11:22, 24:13)

     

    Košarkaši zrenjaninskog Proletera slavili su u komšijskom derbiju. Oni su u nedelju, 18. oktobra, u okviru 3. kola Druge lige Srbije, pobedili ekipu KK Sveti Đorđe iz Žitišta rezultatom 77:66.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Košarkašice nižu pobede, Jelena Muratović bila najefikasnija

     

    Veoma zanimljiv duel viđen je na parketu Kristalne dvorane. Zrenjaninci su krajem drugog perioda igre imali čitavih dvadeset poena razlike u svoju korist. Žitištani su uspeli da uz zvuk sirene, koji je označio kraj treće četvrtine, dovedu utakmicu u egal, izjednačivši rezultat na 53:53.

     

    Međutim, bolja postavka igre čete Stefana Atanackovića u poslednjem periodu, uz agresivniju igru i siguran šut, omogućili su košarkašima Proletera da slave i upišu nova dva boda.

     

     

    Najefikasniji u redovima Proletera bio je Bojan Davidovac sa 20 poena. U stopu ga je pratio Bratislav Paunović, koji je zabeležio 18 poena na ovom susretu. Odličnu partiju pružio je i Stefan Roknić, koji je ostvario dabl-dabl učinak (10 poena i 13 skokova ). Isti broj poena u domaćem sastavu zabeležio je i Luka Vukojičić.

     

    U gostujućem sastavu istakao se Filip Latinović koji je postigao 18 poena. Dvocifreni među Žitištanima bili su još Miljan Rakić sa 12 i Marko Tomić sa 10 poena.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport