• Zrenjanin se kandiduje za Evropsku prestonicu sporta 2021.

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković potpisali su danas u Gradskoj kući podršku kandidaturi Zrenjanina za Evropsku prestonicu sporta 2021.   Potpisivanju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. On je istakao da je Zrenjanin prvi grad u Srbiji koji se kandidovao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin se kandiduje za Evropsku prestonicu sporta 2021.

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković potpisali su danas u Gradskoj kući podršku kandidaturi Zrenjanina za Evropsku prestonicu sporta 2021.

     

    Potpisivanju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. On je istakao da je Zrenjanin prvi grad u Srbiji koji se kandidovao za to prestižno priznanje.

     

    – U toku su intezivne pripreme za digitalnu evaluaciju naše kandidature koja će se održati putem interneta, imajući u vidu činjenicu da je aktuelna situacija sa koronavirusom odložila dolazak komisije. Zrenjanin je oduvek bio lider u razvoju sporta, ali i olimpizma u ovom regionu. Dok čekamo 23. olimpijsku medalju zrenjaninskih sportista, podsećamo se i velikih infrastrukturih ulaganja u sport u poslednjih nekoliko godina – naglasio je Salapura.

     

    Pročitajte još: „Čistoća i zelenilo“ pobednik Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ (Foto)

     

    On je podsetio na renoviranje hale „Medison“, izgradnju nove atletske staze i nekoliko fiskulturnih sala u selima, postavku reflektora na stadionu, izgradnju fudbalskog stadiona u Melencima, nekoliko košarkaških terena sa tartan podlogom, kao i terena za tenis…

     

    – Ujedno gledamo u budućnost gde nas očekuje još ulaganja u sportsku infrastrukturu i celokupni sport – rekao je Salapura.

     

    Zrenjanin prvi grad u Srbiji koji je postao član Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta

     

    Pokrajinski sekretar Vladimir Batez takođe je izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin prvi grad u Srbiji koji je postao član Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta, a posebno što je aplicirao da bude prestonica sporta Evrope 2021. godine.

     

    – Grad Zrenjanin sigurno je jedan od naših najsportskijih gradova, s izvanrednom sportskom infrastrukturom. Lokalna samouprava ima izuzetno razumevanje za sport. U prethodnom periodu je veoma mnogo uložila u razvoj sporta, pružila finansijsku podršku sportskim klubovima i udruženjima. Ovo je grad koji je dao olimpijske, svetske i evropske šampione i osvojio mnogo medalja decenijama unazad. Ovo je grad sa blizu 200 sportskih organizacija – podvukao je Batez.

     

    Dodao je da je svima u interesu da Zrenjanin bude Evropska prestonica sporta 2021. godine.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]