• Zrenjanin domaćin Evropskog prvenstva u košarci za seniorke

    Grad Zrenjanin biće domaćin D grupe Evropskog prvenstva u košarci za seniorke 2019. godine, a u Kristalnoj dvorani igraće reprezentacije Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije, odlučeno je žrebom u Skupštini grada Beograda. U ime Zrenjanina, svečanosti je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.   Domaćini 37. Evropskog prvenstva za košarkašice, koje se igra od 27. juna do […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin domaćin Evropskog prvenstva u košarci za seniorke

    Grad Zrenjanin biće domaćin D grupe Evropskog prvenstva u košarci za seniorke 2019. godine, a u Kristalnoj dvorani igraće reprezentacije Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije, odlučeno je žrebom u Skupštini grada Beograda. U ime Zrenjanina, svečanosti je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

     

    Domaćini 37. Evropskog prvenstva za košarkašice, koje se igra od 27. juna do 7. jula sledeće godine, su Srbija i Letonija. Tačnije, 16 reprezentacija biće podeljene u četiri grupe sa po četiri tima, po dve grupe takmičiće se u Srbiji (Zrenjanin i Niš) i letonskoj prestonici Rigi, dok će se završnica, odnosno eliminacione runde, igrati u Beogradskoj areni.

     

    Premijerne utakmice u Zrenjaninu na programu su u četvrtak, 27. juna, kada će se, na otvaranju, sastati Srbija – Belorusija, a potom i Rusija – Belgija. Dan kasnije igraju Belgija – Belorusija i Srbija – Rusija.

     

    Poslednje kolo igra se u nedelju, 30. juna 2019. godine, a sastaju se Belorusija – Rusija i Srbija – Belgija.

     

    U grupi A (Riga) igraće Ukrajina, Velika Britanija, Letonija i Španija, u grupi B (Riga) Švedska, Francuska, Češka i Crna Gora, dok će u Nišu, grupi C, igrati Mađarska, Turska, Italija i Slovenija. Srbija i Letonija imale su priliku da izaberu po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj zemlji. Srbija je izabrala Sloveniju, a Letonija se odučila za Švedsku.

     

    Prvoplasirane ekipe u grupama direktno prolaze u četvrtfinale, dok druge i treće igraju u “baražu” za preostala četiri mesta.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport