• Zrenjanin domaćin devete Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine

    Gradu Zrenjaninu poverena je organizacija 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV), čije je održavanje planirano za maj, saopštila je lokalna samouprava, pozivajući se na dopis Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.   Nakon prošlonedeljne posete predstavnika tehničke komisije, utvrđeno je da Zrenjanin ispunjava uslove za organizaciju i realizaciju tog takmičenja, u pogledu sportskih objekata, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin domaćin devete Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine

    Gradu Zrenjaninu poverena je organizacija 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV), čije je održavanje planirano za maj, saopštila je lokalna samouprava, pozivajući se na dopis Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

     

    Nakon prošlonedeljne posete predstavnika tehničke komisije, utvrđeno je da Zrenjanin ispunjava uslove za organizaciju i realizaciju tog takmičenja, u pogledu sportskih objekata, smeštajnih kapaciteta, ishrane, zdravstvene zaštite, prevoza i drugih parametara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Atletičarka Banata Dunja Sikima državna prvakinja na 800 metara

     

    Zrenjanin će po treći put ugostiti sportsku mladost Vojvodine, najuspešnije osnovce i srednjoškolce sportiste. Oni će se takmičiti u 14 sportskih disciplina i mini olimpijskim igrama (za učenike od prvog do trećeg razreda osnovne škole). Takmičenja se održavaju u atletici, plivanju, gimnastici, odbojci, košarci, fudbalu, rukometu, stonom tenisu, streljaštvu, džudou, karateu, ritmičkoj gimnastici, basketu 3 na 3 i šahu.

     

    Nakon školskih i okružnih takmičenja, svaki od sedam vojvođanskih okruga imaće na SOŠOV po jednog predstavnika u svim disciplinama, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srednjobanatskom okrugu, kao domaćinu, omogućeno je da ima po dva predstavnika.

     

    Očekuje se da će, tokom četiri dana trajanja SOŠOV, u gradu boraviti više od 2.000 učesnika, službenih lica i gostiju.

     

    Najveća sportska manifestacija učenika u Vojvodini

     

    Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine pokrenuta je 1969. Prva sportska manifestacija te vrste održana je godinu dana kasnije u Novom Sadu. Nakon toga održane su olimpijade u Zrenjaninu (dva puta – 1974. i 1986.), Subotici (1978.), još jednom u Novom Sadu (1982.) i Somboru (1989. godine). Zatim je usledio duži prekid. Tradicija je obnovljena 2014. godine, kada je domaćin 7. SOŠOV bio ponovo Sombor.

     

    Prethodna olimpijada održana je 2018. godine, a po treći put domaćin je bio Novi Sad.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovo je najveća sportska manifestacija učenika u Vojvodini. Organizuju je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Savez za školski sport Vojvodine.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport