• ŽKK Proleter porazom završio takmičarsku 2019. godinu (Foto)

    ŽKK Proleter 023 – ŽKK Vrbas Medela 68:75 (18:8, 22:17, 4:21, 24:29)   Košarkašice zrenjaninskog ŽKK Proleter porazom su završile takmičarsku 2019. godinu. One su u petak, 27. decembra, u okviru 12. kola Prve ženske lige Srbije, pred domaćom publikom u Kristalnoj dvorani, poražene od direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Vrbasa Medele rezultatom 68:75.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŽKK Proleter porazom završio takmičarsku 2019. godinu (Foto)

    ŽKK Proleter 023 – ŽKK Vrbas Medela 68:75 (18:8, 22:17, 4:21, 24:29)

     

    Košarkašice zrenjaninskog ŽKK Proleter porazom su završile takmičarsku 2019. godinu. One su u petak, 27. decembra, u okviru 12. kola Prve ženske lige Srbije, pred domaćom publikom u Kristalnoj dvorani, poražene od direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Vrbasa Medele rezultatom 68:75.

     

    U utakmici sa dva potpuno različita poluvremena, u kojoj su Zrenjaninke prvo odigrale odlično, a drugo, blago rečeno katastrofalno, bodovi su na veliku žalost ljubitelja košarke u gradu na obalama Begeja ipak morali da odu put Vrbasa.

     

    – Ne mogu da shvatim da ekipa koja prethodnih mesec dana, na tri vezana gostovanja, šutira preko 45 odsto za tri poena, na domaćem terenu šutira 14 odsto. To je jako loš učinak. Neshvatljivo je što nismo imali odgovor na agresivnu igru gostujuće ekipe i promenu sudijskog kriterijuma u trećoj četvrtini. Tada smo odigrali katastrofalno, pogotovo napadački, kada smo ubacili samo četiri poena – rekao je Marko Marinkov, trener zrenjaninskih crveno-belih.

     

     

    ŽKK Proleter morao da dobije neke utakmice odigrane kod kuće

     

    Kao rezime 2019, Marinkov je napomenuo da u klubu mogu da budu zadovoljni kalendarskom godinom. Što se tiče takmičarske jesenje polusezone, tu ipak ne mogu da iskažu zadovoljstvo.

     

    – Smatram da smo imali šanse i da je određene utakmice trebalo da dobijemo. Tu mislim na utakmice kod kuće, protiv Studenta, ŽKA i ovu protiv Vrbasa. Da smo te utakmice dobili, mi bismo danas bili na poziciji broj pet. Razmišljali bismo da li ćemo sa četvrtog mesta u plej of, ili sa petog. Ovako smo u prilično nezavidnoj poziciji. Detalji menjaju stvari u ovom rangu, tako da smo za sada tu gde smo – dodao je Marinkov.

     

    Jedina prava svetla tačka u domaćoj ekipi na utakmici protiv Vrbasa bila je Jela Vidačić. Ona je ostvarila dabl-dabl učinak, ubacivši 29 poena i napravivši 10 skokova.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport