• Ženski „Košarkaški marš“ prošao centrom Zrenjanina (Foto)

    Ženski „Košarkaški marš“, kojim odbrojavamo deset dana do početka Evropskog prvenstva za košarkaškice u Srbiji, održan je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.   Više od stotinu devojčica – košarkašica marširalo je danas kroz pešačku zonu, od spomenika kralju Petru Oslobodiocu, pa kroz glavnu ulicu, do Gradske kuće. U povratku, učesnici marša predali su košarkašku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ženski „Košarkaški marš“ prošao centrom Zrenjanina (Foto)

    Ženski „Košarkaški marš“, kojim odbrojavamo deset dana do početka Evropskog prvenstva za košarkaškice u Srbiji, održan je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.

     

    Više od stotinu devojčica – košarkašica marširalo je danas kroz pešačku zonu, od spomenika kralju Petru Oslobodiocu, pa kroz glavnu ulicu, do Gradske kuće. U povratku, učesnici marša predali su košarkašku loptu, simboličan poklon, gradonačelniku Čedomiru Janjiću. Organizator događaja bio je  Košarkaški savez Srbije.

     

    – Deset dana preostalo je do početka Evropskog prvenstva u ženskoj košarci. Mi smo domaćini najatraktivnije grupe, u kojoj igraju naša reprezentacija, zatim Rusija, Belorusija i Belgija. Pola godine pripremali smo Kristalnu dvoranu za ovaj značajan događaj i spremni dočekujemo učesnike prvenstva. To potvrđuju i utisci ljudi iz Košarkaškog saveza Srbije – istakao je gradonačelnik Janjić.

     

    Pročitajte još: Mihajlo Vujović osvojio bronzu na prvenstvu Srbije u džudou

     

    On je pozvao Zrenjanince da prate predstojeće prvenstvo, izražavajući nadu da će hala biti puna na svakoj utakmici koja bude igrana u Zrenjaninu. Naglasio je da će svi smeštajni kapaciteti u gradu biti popunjeni u toku prvenstva i da grad, nažalost, ne može da obezbedi smeštaj za sve zainteresovane.

     

    A Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine, podsetio je na činjenicu koliko je bilo teško izboriti se za domaćinstvo ovako važnog sportskog događaja.

     

    – Ovo je najveći sportski događaj u Srbiji ove godine. Zrenjanin je apsolutno spreman da ugosti sve četiri reprezentacije. Siguran sam da će Kristalna dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta. Uveren sam i da će se Srbija, uz podršku naše publike, izboriti za četvrtfinale. Posle toga sve će biti moguće – zaključio je Karan.

     

    On je napomenuo da je u pripremu dvorane u Zrenjaninu za održavanje Evropskog prvenstva utrošeno 50 miliona dinara.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport