• Ženski košarkaški klub Proleter 023 se plasirao u elitni rang takmičenja!

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je danas prijem u Gradskoj kući za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Proleter 023, koje su se plasirale u elitni rang nacionalnog takmičenja.   Čestitajući im na ogromnom uspehu, Janjić je poželeo mladim košarkašicama popularnog zrenjaninskog kluba da nastave sa dobrim rezultatima.   – Vi potvrđujete da je naš Zrenjanin grad […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ženski košarkaški klub Proleter 023 se plasirao u elitni rang takmičenja!

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je danas prijem u Gradskoj kući za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Proleter 023, koje su se plasirale u elitni rang nacionalnog takmičenja.

     

    Čestitajući im na ogromnom uspehu, Janjić je poželeo mladim košarkašicama popularnog zrenjaninskog kluba da nastave sa dobrim rezultatima.

     

    – Vi potvrđujete da je naš Zrenjanin grad sportova. Uspeh koji ste ostvarile od velikog je značaja. Verujem da ćete nastaviti sa dobrim rezultatima i u najvišem rangu takmičenja. Nadam se i da ćete zadržati na okupu sve igračice koje su izborile ovaj veliki rezultat. A na nama je da svim sportistima obezbedimo što bolje uslove za takmičenje i treninge – poručio je Janjić.

     

    Prijemu je prisustvovala i nekadašnja košarkašica, a sada promoterka ovog popularnog sporta, Nataša Kovačević, koju je teška povreda odvojila od terena.

     

    – Verujem da je put do plasmana u najviši rang bio trnovit. Ali, ovo je sjajna uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene, koje će se igrati i u Zrenjaninu od 27. juna do 7. jula. Srbija igra u Zrenjaninu i verujem da ćete i vi biti u publici da podržite naše košarkašice – poručila je Nataša Kovačević.

     

    Ona je čestitala mladim Zrenjaninkama na uspehu i izrazila nadu da će neka od njih zaigrati i u reprezentativnoj selekciji.

     

    ženski košarkaški klub proleter 023

     

    Ostvaren veliki san

     

    Trener kluba Proleter 023 Marko Marinkov zahvalio se svima koji su ih podržali, ubrajajući tu i Natašu Kovačević i njenu fondaciju.

     

    – Dobili smo podršku u momentima kada nismo značili gotovo ništa u košarkaškom svetu. Rezultati su usledili – naglasio je Marinkov.

     

    O utiscima iz protekle sezone, u kojoj su zabeležile veliki uspeh, i planovima za narednu, govorila je jedna od igračica Milica Ratković.

     

    – Verujem da će sve igračice ostati na okupu da se zajednički borimo za što bolji plasman u prvoj ligi. Prethodne tri godine borile smo se za plasman u prvu ligu, ali bez uspeha, jer smo bile drugoplasirane. Sada je ostvaren veliki san. Međutim, nećemo na tome stati – kaže Milica Ratković.

     

    Na kraju, košarkašice su prigodnim poklonima darovale Natašu Kovačević, Čedomira Janjića i pomoćnika gradonačelnika Simu Salapuru. Gradonačelnik je uzvratio poklonima za igračice i trenera.

     

    ženski košarkaški klub proleter 023

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport