Sport Vesti Zrenjanin

Ženski košarkaški klub Proleter 023 se plasirao u elitni rang takmičenja!

ženski košarkaški klub proleter 023

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je danas prijem u Gradskoj kući za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Proleter 023, koje su se plasirale u elitni rang nacionalnog takmičenja.

 

Čestitajući im na ogromnom uspehu, Janjić je poželeo mladim košarkašicama popularnog zrenjaninskog kluba da nastave sa dobrim rezultatima.

 

– Vi potvrđujete da je naš Zrenjanin grad sportova. Uspeh koji ste ostvarile od velikog je značaja. Verujem da ćete nastaviti sa dobrim rezultatima i u najvišem rangu takmičenja. Nadam se i da ćete zadržati na okupu sve igračice koje su izborile ovaj veliki rezultat. A na nama je da svim sportistima obezbedimo što bolje uslove za takmičenje i treninge – poručio je Janjić.

 

Prijemu je prisustvovala i nekadašnja košarkašica, a sada promoterka ovog popularnog sporta, Nataša Kovačević, koju je teška povreda odvojila od terena.

 

– Verujem da je put do plasmana u najviši rang bio trnovit. Ali, ovo je sjajna uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene, koje će se igrati i u Zrenjaninu od 27. juna do 7. jula. Srbija igra u Zrenjaninu i verujem da ćete i vi biti u publici da podržite naše košarkašice – poručila je Nataša Kovačević.

 

Ona je čestitala mladim Zrenjaninkama na uspehu i izrazila nadu da će neka od njih zaigrati i u reprezentativnoj selekciji.

 

ženski košarkaški klub proleter 023

 

Ostvaren veliki san

 

Trener kluba Proleter 023 Marko Marinkov zahvalio se svima koji su ih podržali, ubrajajući tu i Natašu Kovačević i njenu fondaciju.

 

– Dobili smo podršku u momentima kada nismo značili gotovo ništa u košarkaškom svetu. Rezultati su usledili – naglasio je Marinkov.

 

O utiscima iz protekle sezone, u kojoj su zabeležile veliki uspeh, i planovima za narednu, govorila je jedna od igračica Milica Ratković.

 

– Verujem da će sve igračice ostati na okupu da se zajednički borimo za što bolji plasman u prvoj ligi. Prethodne tri godine borile smo se za plasman u prvu ligu, ali bez uspeha, jer smo bile drugoplasirane. Sada je ostvaren veliki san. Međutim, nećemo na tome stati – kaže Milica Ratković.

 

Na kraju, košarkašice su prigodnim poklonima darovale Natašu Kovačević, Čedomira Janjića i pomoćnika gradonačelnika Simu Salapuru. Gradonačelnik je uzvratio poklonima za igračice i trenera.

 

ženski košarkaški klub proleter 023

 

Podeli članak
sinovoz
FAM