• ZBOGOM, MAJSTORE: PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER

    KUMANE – Legendarni golman Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja Radivoj Stančić Riča preminuo je, posle teške bolesti, u 70. godini.     Rođen je u Kumanu 7. decembra 1948. gde je i počeo fudbalsku karijeru u mesnom „2. oktobru“. Već od prvih dana se isticao dobrim odbranama, što ga je odvelo u glavni opštinski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZBOGOM, MAJSTORE: PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER

    KUMANE – Legendarni golman Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja Radivoj Stančić Riča preminuo je, posle teške bolesti, u 70. godini.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Rođen je u Kumanu 7. decembra 1948. gde je i počeo fudbalsku karijeru u mesnom „2. oktobru“. Već od prvih dana se isticao dobrim odbranama, što ga je odvelo u glavni opštinski klub Jedinstvo. U redove Novobečejaca Riča, kako su ga svi znali, stigao je početkom sedamdesetih godina. Bilo je to vreme kada se Jedinstvo borilo za vrh vojvođanskog fudbala. Potvrdu dobrih odbrana zaslužio je 1972. godine, kada je proglašen za najboljeg sportistu opštine Novi Bečej.

     

    Punih deset godina Riča je čuvao gol Jedinstva. Bio je neprikosnoven među stativama. Sa svojim drugovima s velikog fudbala: Felbabom, Markom i Milivojem Mikom Perićem, Glavaškim, Garčevim… učestvovao je i na turnirima u malom fudbalu. Ostalo je zabeleženo za istoriju da je ta ekipa, pod nazivom FOP Novi Bečej, 1977. osvojila „Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu, a Riča je u konkurenciji 255 čuvara mreže proglašen za najboljeg golmana.

     

    Početkom 80-tih Riča je branio još jednu sezonu za Jedinstvo, a karijeru je završio tamo gde je i počeo – u kumanačkom „2. oktobru“. Nakon toga posvetio se trenerskom pozivu, a zapažene rezultate u tom poslu ostvario je kao trener golmana Jedinstva u sezoni 1982/1983. godine u stručnom štabu legendarnog Josipa Pirmajera.

     

    Radivoj Stančić Riča sahranjen je na mesnom groblju u Kumanu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport