Sport YSLAJDER

ZBOGOM, MAJSTORE: PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER

Fudbalski klub Tamiš
Foto: Zoran Bogaroški

KUMANE – Legendarni golman Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja Radivoj Stančić Riča preminuo je, posle teške bolesti, u 70. godini.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Rođen je u Kumanu 7. decembra 1948. gde je i počeo fudbalsku karijeru u mesnom “2. oktobru”. Već od prvih dana se isticao dobrim odbranama, što ga je odvelo u glavni opštinski klub Jedinstvo. U redove Novobečejaca Riča, kako su ga svi znali, stigao je početkom sedamdesetih godina. Bilo je to vreme kada se Jedinstvo borilo za vrh vojvođanskog fudbala. Potvrdu dobrih odbrana zaslužio je 1972. godine, kada je proglašen za najboljeg sportistu opštine Novi Bečej.

 

Punih deset godina Riča je čuvao gol Jedinstva. Bio je neprikosnoven među stativama. Sa svojim drugovima s velikog fudbala: Felbabom, Markom i Milivojem Mikom Perićem, Glavaškim, Garčevim… učestvovao je i na turnirima u malom fudbalu. Ostalo je zabeleženo za istoriju da je ta ekipa, pod nazivom FOP Novi Bečej, 1977. osvojila “Dnevnikov” turnir u malom fudbalu, a Riča je u konkurenciji 255 čuvara mreže proglašen za najboljeg golmana.

 

Početkom 80-tih Riča je branio još jednu sezonu za Jedinstvo, a karijeru je završio tamo gde je i počeo – u kumanačkom “2. oktobru”. Nakon toga posvetio se trenerskom pozivu, a zapažene rezultate u tom poslu ostvario je kao trener golmana Jedinstva u sezoni 1982/1983. godine u stručnom štabu legendarnog Josipa Pirmajera.

 

Radivoj Stančić Riča sahranjen je na mesnom groblju u Kumanu.

Podeli članak
sinovoz
FAM