• Završen mural koji je posvećen proslavljenoj odbojkašici Maji Ognjenović

    Uklanjanjem skela, danas su i formalno završeni svi radovi na oslikavanju murala posvećenog Maji Ognjenović, kapitenki ženske odbojkaške reprezentacije i osvajačici dve olimpijske medalje, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.   Mural je oslikan na fasadi zgrade u zrenjaninskom naselju „4. jul“, u kojoj je Maja odrasla i živela. Autor murala je akademski slikar Viorel […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Završen mural koji je posvećen proslavljenoj odbojkašici Maji Ognjenović

    Uklanjanjem skela, danas su i formalno završeni svi radovi na oslikavanju murala posvećenog Maji Ognjenović, kapitenki ženske odbojkaške reprezentacije i osvajačici dve olimpijske medalje, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

     

    Mural je oslikan na fasadi zgrade u zrenjaninskom naselju „4. jul“, u kojoj je Maja odrasla i živela. Autor murala je akademski slikar Viorel Flora.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ređaju uspeh za uspehom: Pionirima i kadetima titula prvaka Vojvodine

     

    On naglašava da je ideja bila da se uradi njen pobednički portret, dimenzija 2×4 metra, kao veran prikaz jedne od Majinih fotografija sa sportskog terena.

     

    Mural je rađen u dvobojnim tonovima bele i braon boje, akrilnim bojama, koje su postojane i dugotrajne. Rad je izveden isključivo četkicom.

     

    – U slikanju portreta imam veoma veliko iskustvo, jer sam ih uradio više hiljada. Stoga sam to prilagodio radu na velikoj površini. Problem je bio transponovanje fotografije u crtež, koji mora sadržati određene parametre. Ženski lik zahteva i nežnije tonove od muškog i mislim da sam to ovim radom postigao – istakao je Viorel Flora.

     

    Radovi na muralu zimus su prolongirani, zbog vremenskih uslova i zdravstvenog stanja autora. Sada su uspešno privedeni kraju.

     

    „Mural predstavlja novi doprinos grada Zrenjanina, Evropskog grada sporta, negovanju kulture sećanja na sportiste i ekipe koji su proslavili grad na sportskim borilištima širom sveta“, navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika.

     

    Maja Ognjenović jedna od naših najuspešnijih sportistkinja

     

    Maja Ognjenović je jedna od najuspešnijih sportistkinja rođenih u Zrenjaninu. Nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, zbirci trofeja je prošle godine dodala i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija. Sa reprezentacijom Srbije je osvojila još jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin, upravo u godini u kojoj je grad nosio titulu „Evropskog grada sporta“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport