Sport Vesti Zrenjanin

Zaslužili su: Pokrajina dodelila stipendije našim perspektivnim i talentovanim sportistima

mladim sportistima dodeljene stipendije
Foto: Pokrajinska vlada

Sportskim talentima iz Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, kao i mladim trenerima, uručeni su ugovori o stipendiranju u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ugovore je dobilo 106 mladih sportista, a za njihove stipendije ove godine je izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. Stipendije za usavršavanje dobila su 23 sportska trenera, a za tu namenu izdvojeno je sedam miliona dinara.

 

Godišnja stipendija za perspektivne sportiste iz razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije iznosi 331.200 dinara i nju je dobilo devetoro sportista. Među njima su i plivač Proletera iz Zrenjanina Justin Cvetkov, rvač Proletera Branko Đukić i džudista Proletera Milan Bulaja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ajredin Ajeti osvojio titulu šampiona Vojvodine u disciplini aso savate

 

Godišnja stipendija za perspektivne i talentovane sportiste iznosi 154.800 dinara. I na ovom spisku stipendista, koji broji 97 imena, našli su se i naši mladi sportisti. To su odbojkaš Jovan Perović, teniser Zoran Ludoški, plivač Ognjen Kovačević, rvač Andrija Mihajlović, atletičarka Dunja Sikima, karatistkinja Dunja Rajić, veslač Miloš Lavirac i gimnastičarka Anđela Živanov.

 

Obezbeđeno rekordnih 27 miliona dinara

 

Ugovore o stipendiranju uručio im je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta. On je istakao da Pokrajinska vlada već 12 godina ovim programom podržava mlade sportiste i prepoznaje njihov rad, te da iz godine u godinu povećava sredstva za stipendije.

 

– Ove godine smo za stipendiranje mladih sportista i usavršavanje trenera izdvojili rekordnih 27 miliona dinara – naglasio je Basta i dodao da je siguran da će Pokrajinska vlada i ubuduće nastaviti sa ovim programom.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Uz želju da im ova stipendija bude podstrek za dalji rad, resorni sekretar je ovogodišnjim stipendistima poručio da nije lak zadatak zameniti naše vrhunske sportiste poput Nikole Jokića, Novaka Đokovića, Ivane Vulete ili Davora Štefaneka, ali je izrazio uverenje da će oni svojim talentom i radom slediti put naših šampiona.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak