• ZA POHVALU: BEJZBOLAŠI BEČKEREKA DRUGI U DRŽAVI

    KRAGUJEVAC – Na pomoćnom terenu stadiona FK „Radnički“ u Kragujevcu, u organizaciji Bejzbol saveza Srbije i kragujevačkog Bejzbol kluba „Sleepers“, održan je Finalni turnir U17 Pony lige Srbije (Prvenstvo Srbije u bejzbolu za kadete – decu rođenu 1999. godine i kasnije). Na turniru su učestvovale tri ekipe: „Sleepers“ iz Kragujevca, „Bečkerek“ iz Zrenjanina i „Novi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZA POHVALU: BEJZBOLAŠI BEČKEREKA DRUGI U DRŽAVI

    KRAGUJEVAC – Na pomoćnom terenu stadiona FK „Radnički“ u Kragujevcu, u organizaciji Bejzbol saveza Srbije i kragujevačkog Bejzbol kluba „Sleepers“, održan je Finalni turnir U17 Pony lige Srbije (Prvenstvo Srbije u bejzbolu za kadete – decu rođenu 1999. godine i kasnije).

    Ekipa "Bečkereka"
    Ekipa „Bečkereka“

    Na turniru su učestvovale tri ekipe: „Sleepers“ iz Kragujevca, „Bečkerek“ iz Zrenjanina i „Novi Sad“ iz istoimenog grada.

    Ekipa „Bečkereka“ je u polufinalu bila uspešnija od domaće ekipe iz Kragujevca, zahvaljujući sigurnom bacanju Vukašina Vujina, efikasnoj igri u napadu (6 kvalitetnih udaraca) i odličnom trčanju igrača. Utakmica je završena rezultatom 8:5 za „Bečkerek“.

    Pošto je i ekipa Novoga Sada pobedila domaće rezulatom 16:3, u finalu su se sastali favorizovani „Novi Sad“ i „Bečkerek“.

    „Bečkerek“ predvođen Markom Marjanovićem kao pičerom i Ivanom Milinom kao kečerom je pokušao da se suprotstavi ekipi Novog Sada koja je bila pojačana najboljim igračima „Beograda 96“, dok je „Bečkerek“ sa druge strane bio oslabljen neigranjem Ivana Besedeša i Vukašina Antanasijevića, a Vujin je zbog povrede morao da napusti igru. „Bečkerek“ se odlično držao prve dve izmene, u kojima je primio samo dva poena, ali kako je igra odmicala, snaga i kvalitet igrača izuzetne ekipe „Novog Sada“ su dolazile do izražaja.

    bejzbol

    Poni ekipa Bečkereka U17 je tako, nakon dve uzastopne godine, kada je bila treća u državi, uspela da napravi korak napred i osvoji drugo mesto u ovoj uzrasnoj kategoriji u Srbiji. Do sada najveći uspesi u ovom uzrastu su bili prvo mesto 2010. godine i drugo mesto 2009. godine.

    Ekipa je osvojila lep pehar, a priznanje za najboljeg odbrambenog igrača turnira je dobio Zrenjaninac Miloš Đukić.

    Ekipa „Bečkereka“ je nastupala pod vođstvom trenera Vladimira Bursaća u sledećem sastavu: Vukašin Vujin, Marko Marjanović, Ivan Milin, Miloš Đukić, Nikola Đukić, Andrej Subu, Nemanja Velisavljev, Marko Eremić, Dalibor Torodorović i Uroš Bursać.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport