• Vojvodina podigla pehar Kupa „Branislav Pokrajac“ (Foto)

    Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su Kupa „Branislav Pokrajac“ za sezonu 2019/2020. Aktuelni šampioni Srbije (2019) savladali su pančevački Dinamo 32:20 (16:11) u finalu turnira u Zrenjaninu i tako doneli šesti trofej najmasovnijeg takmičenja u svoje vitrine.   Šampionski pehar momcima iz Vojvodine uručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.   PROČITAJTE JOŠ: Ubedljiva pobeda u Kristalnoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vojvodina podigla pehar Kupa „Branislav Pokrajac“ (Foto)

    Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su Kupa „Branislav Pokrajac“ za sezonu 2019/2020. Aktuelni šampioni Srbije (2019) savladali su pančevački Dinamo 32:20 (16:11) u finalu turnira u Zrenjaninu i tako doneli šesti trofej najmasovnijeg takmičenja u svoje vitrine.

     

    Šampionski pehar momcima iz Vojvodine uručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ubedljiva pobeda u Kristalnoj dvorani: ŽORK Jagodina osvajač Kupa Srbije

     

    DINAMO – VOJVODINA 20:32 (11:16)

     

    DINAMO: Ivančević, Pavlović U, Bunjevčević 3, Šotić 7, Kovačević, Jovanović, Pavlović, Pavlović L, Tonić (1 odbrana), Distol 1, Golubović 6, Kostadinović, Milunović 1, Vučković 1, Radovanović (sedam odbrana), Mitrović

     

    VOJVODINA: Kurteš 6, Milić 3, Mirković, Pribak 2, Vukovljak, Verkić (13 odbrana), Halilbegović 1, Miljković 1, Milenković 7, Arsenić, Rađenović 2, Ratković, Tomić, Stanković 2, Nikolić 7, Grozdanić 1 (1)

     

    SEMAFOR: 1:3 (8.) 2:3 (13.) 2:6 (15.) 2:8 (17.) 4:11 (22.) 7:13 (26.) 9:14 (29.) 13:18 (38.) 13:20 (40.) 19:25 (53.)

     

    rk vojvodina osvojila kup branislav pokrajac
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Odlična odbrana novosadskog tima na čelu sa iskusnim Svetislavom Verkićem dozvolila je Pančevcima da postignu samo dva gola za uvodnih 17 minuta igre (8:2). Do tada je tim trenera Borisa Rojevića iskoristio sve benefita defanzive ponajviše preko desnog krila Darka Milenkovića, koji je bio neumoljiv (ukupno sedam golova). Nakon tajm-auta u 22. minutu, ekipa Dinama odigrala je bolje u završnici zahvaljujući raspucanom mladom desnom beku Milanu Goluboviću (šest golova). On je do poluvremena pet puta tresao mrežu Novosađana (16:11).

     

    Šampionski sastav iz „Slane bare“ nastavio je sa igrom na visokom nivou u drugom poluvremenu. Držao je protivnika na odstojanju od šest-sedam golova. Odličnu rolu imali su Jovica Nikolić i Aleksandar Kurteš. Golom Miljkovića u 57. minutu za 29:20 počelo je i slavlje na klupi Novosađana.

     

     

    Kapiten RK Vojvodina Svetislav Verkić najbolji golman završnog turnira

     

    Za najboljeg golmana završnog turnira Kupa izabran je Svetislav Verkić, kapiten RK Vojvodina, dok je najbolji igrač njegov saigrač Nemanja Pribak.

     

    – Možda mi je ovo najomiljeniji trofej do sada zbog ovih momaka koji su pokazali neverovatan karakter. Ovakav karakter se teško viđa u srpskom rukometu. Neću da kažem da smo pregazili rivale, ali smo bili toliko dominantni i čestitam im od srca – izjavio je trener Vojvodine Boris Rojević.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport