• Vlado Ševaljević jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša

    Vlado Ševaljević ima 18 godina i maturant je Zrenjaninske gimnazije. Ima sve petice na prirodno – matematičkom smeru, i planira da na jesen upiše Fakultet organizacionih nauka u Beogradu ili Fakultet za upravu u Ljubljani.   Osim što je odličan učenik, Vlado je i jedan od najperspektivnijih mladih zrenjaninskih košarkaša. Već dve i po godine, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vlado Ševaljević jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša

    Vlado Ševaljević ima 18 godina i maturant je Zrenjaninske gimnazije. Ima sve petice na prirodno – matematičkom smeru, i planira da na jesen upiše Fakultet organizacionih nauka u Beogradu ili Fakultet za upravu u Ljubljani.

     

    Osim što je odličan učenik, Vlado je i jedan od najperspektivnijih mladih zrenjaninskih košarkaša. Već dve i po godine, na mestu plejmejkera, brani boje Košarkaškog kluba Bagljaš iz Zrenjanina.

     

    Nepremostiva je prepreka za protivnike. U poslednje tri utakmice postigao je 30 koševa protiv OKK Srbobran, ekipe koja je bez poraza ušla u viši rang takmičenja, i po 20 koševa protiv Petrovgrada i Sport World-a.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na visini zadatka: Branko Tomić igra najbolju sezonu u Vojvodini

     

    – Igram iz velikog zadovoljstva, a tu su i naporni, izuzetno kvalitetni treninzi. Verovatno se sad sve posložilo – priča Vlado Ševaljević za portal zrenjaninski.com.

     

    Vlado košarku trenira od svoje devete godine. Jedno vreme je trenirao uporedo tenis i košarku, a onda je košarka pobedila.

     

    – Kao vrlo mali počeo sam da treniram tenis. U jednom momentu poželeo sam da treniram i neki sport sa loptom, pa je izbor pao na košarku. I kad se danas osvrnem, nije mi žao što sam se ipak odlučio za košarku, koja mi je donela mnogo zadovoljstva, mnogo lepih prijateljstava i lepih putovanja. Zato planiram da nastavim da je treniram, i imam velike ambicije i u budućnosti – priča Vlado.

     

    vlado ševaljević
    Foto: KK Bagljaš

     

    KK Bagljaš pruža mogućnost napredovanja

     

    Za Košarkaški klub Bagljaš odlučio se jer je u ovom klubu prepoznao mogućnost da napreduje.

     

    – Počeo sam u Proleteru, ali u tim godinama za mene je to bio veliki zalogaj. U konkurenciji koja nije mala, nisam imao dovoljno prilike da pokažem šta znam i da napredujem. Bagljaš mi je tu priliku dao. Vredno se i naporno radi, tri puta nedeljno. Trenira se vrlo profesionalno. Imamo priliku da igramo mečeve u Kristalnoj dvorani, što mi je jako važno. U ekipi vlada odlična energija, neka posebna hemija. Kao jedno smo na terenu, što pokazuju i rezultati. Kako cele ekipe, tako i moji lični – ističe naš sagovornik.

     

    Online nastava njemu izuzetno prija. Odličan u školi, odličan na terenu. Kako uspeva?

     

    – Online nastava mi jako odgovara. Nastavu lako pratim, ocene nisam pokvario, a uspem da školu sada lakše organizujem sa treninzima – objašnjava Vlado.

     

    Uporedo sa nastavom i treninzima, Vlado se priprema i za upis na fakultet.

     

    – Voleo bih da upišem fakultet u Ljubljani. Na fakultetu koji sam odabrao, sport se jako ceni, i vodi se računa o usklađivanju fakultetskih i sportskih obaveza. U Ljubljani mi živi stric, pa bi mi i prolagođavanje bilo lakše. Ako ne uspem, upisaću FON u Beogradu – naglašava Vlado.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Njemu je košarka u životu donela samo lepo.

     

    – Preporučio bih mališanima da, kad biraju sport kojim će se baviti, to bude košarka. To je lep ekipni sport, koji razvija timski duh, gde se gine jedan za drugog. Istovremeno, ostavlja prostora i za individualno napredovanje. Košarka je zdravlje i sreća. A, naravno, preporučio bi im i da počnu u školici košarke KK Bagljaš. Mališani će imati priliku da sa njima rade profesionalni treneri i dobri ljudi, steći će mnogo novih drugara i otvoriti sebi potpuno nove vidike – završava razgovor za portal zrenjaninski.com Vlado Ševaljević, plejmejker KK Bagljaš.

     

    vlado ševaljević
    Foto: KK Bagljaš

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport