• Vladimir Stanar preporučuje vožnju bicikla kao odličnu aktivnost

    Posle više od šest nedelja provedenih u kući ili stanu, mnogi su se, sa popuštanjem mera u borbi protiv koronavirusa, zapitali kako vratiti kondiciju, kako se rekreirati, a da ne ugroziš ni sebe ni druge. I sa čime bi trebalo početi. Predsednik Biciklističkog kluba Cyclemania Vladimir Stanar smatra da je vožnja bicikla idealan način da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vladimir Stanar preporučuje vožnju bicikla kao odličnu aktivnost

    Posle više od šest nedelja provedenih u kući ili stanu, mnogi su se, sa popuštanjem mera u borbi protiv koronavirusa, zapitali kako vratiti kondiciju, kako se rekreirati, a da ne ugroziš ni sebe ni druge. I sa čime bi trebalo početi. Predsednik Biciklističkog kluba Cyclemania Vladimir Stanar smatra da je vožnja bicikla idealan način da počnete da se vraćate u formu, bez obzira da li ste rekreativac ili niste.

     

    – Vožnja bicikla je prijatna. Ukoliko nađete meru, nije preveliko opterećenje, a sasvim se lako drži distanca od dva metra koja je preporučena – kaže Vladimir Stanar za portal zrenjaninski.com.

     

    Po mišljenju našeg sagovornika, trebalo bi voziti stazama i putevima koji su van grada, kao što je staza prema Ečki, Aradcu ili putem od Mužlje prema Lukinom Selu.

     

    Pročitajte još: Štoper podgoričke Budućnosti Igor Bašić uvek se rado vrati u Zrenjanin

     

    – Treba izbegavati gužvu, a ovim putevima ili stazama može se voziti i sa decom. Za početak, svakog dana i bez velikog forsiranja može se voziti od 30 do 45 minuta. Ukoliko vidite da vam prija, možete produžiti vožnju svakog dana po malo. I uvek vodite računa da se uklopite u vreme u kom je dozvoljeno kretanje, odnosno ne idite daleko van grada. Može vam se desiti i nezgoda sa biciklom, sve treba isplanirati – ističe Stanar.

     

    carska bara
    Carska bara

     

    Obavezno ponesite flašicu vode

     

    Obavezno je poneti flašicu vode, deci staviti kacigu, a stariji mogu na glavi imati i kačket, kao zaštitu od sunca. Prema mišljenju Stanara, ako držite distancu, maska vam ne treba, jer zna da bude zamorna prilikom vožnje.

     

    – Najavljuje se sve toplije vreme i veće UV zračenje, pa nije loše zaštititi kožu nekim sredstvom. Posle dugotrajnog boravka u kući, beli smo svi kao Skandinavci – kroz šalu kaže Stanar.

     

    Biciklizmom se Vladimir Stanar bavi već dugo. Ovih dana, kaže, za održavanje sopstvene forme kombinuje trčanje i vožnju bicikla.

     

    – Kombinujem u zavisnosti koliko imam vremena, ali svakog dana nešto radim. Ko može da vozi bicikl, rekao bih da je to idealna opcija. Ali, možete i trčati i brzo hodati, sve je korisno i relaksirajuće – završava preporuku Vladimir Stanar.

     

    biciklistička staza prema aradcu
    Biciklistička staza prema Aradcu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin