• VIŠE SREĆE DRUGI PUT: Proleter se vraća poražen iz Kraljeva

    KK Sloga (Kraljevo) – KK Proleter Naftagas 79:71 (20:14, 21:19, 13:19, 25:19)   Košarkaši zrenjaninskog Proletera zabeležili su u utorak, 29. januara, novi, deseti ovosezonski poraz. Ovog puta gostovali su u Kraljevu, a igrali su odloženu utakmicu 15. kola Druge muške lige protiv ekipe Sloge.   Naftaši su bili ravnopravan protivnik u većem delu prve četvrtine. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VIŠE SREĆE DRUGI PUT: Proleter se vraća poražen iz Kraljeva

    KK Sloga (Kraljevo) – KK Proleter Naftagas 79:71 (20:14, 21:19, 13:19, 25:19)

     

    Košarkaši zrenjaninskog Proletera zabeležili su u utorak, 29. januara, novi, deseti ovosezonski poraz. Ovog puta gostovali su u Kraljevu, a igrali su odloženu utakmicu 15. kola Druge muške lige protiv ekipe Sloge.

     

    Naftaši su bili ravnopravan protivnik u većem delu prve četvrtine. Sve do osmog minuta imali su egal rezultat (14:14). Tada su Kraljevčani serijom 6:0 priveli kraju prvu deonicu utakmice, dobivši je rezultatom 20:14.

     

    Domaća ekipa je u drugoj četvrtini konstantno održavala stečenu prednost iz prvog dela igre, te je na desetominutni odmor otišla sa osam koševa prednosti.

     

    Iako su domaći košarkaši u 23. minutu utakmice ostvarili prednost od čitavih 15 koševa razlike, izabranici Zorana Bajina uspeli su serijom 17:4 da smanje prednost domaćih na samo dva poena prednosti. Na taj način su završili treći period igre.

     

    I kada se očekivalo da igrači Proletera u potpunosti preokrenu rezultat, jer su do izjednačenja došli već nakon prvog napada u poslednjoj četvrtini, Kraljevčani ipak uspevaju da konsoliduju svoje redove, ponovo pređu u vođstvo, koje su povećavali sve do konačnih 79:71.

     

    Najefikasniji u redovima zrenjaninskih crveno – belih bio je Aleksandar Petrović, koji je na ovom meču ostvario dabl – dabl učinak, postigavši 28 poena i 13 skokova.

     

    U narednom, 16. kolu, košarkaši Proletera na svom parketu dočekaće ekipu Napretka Bosphorusa iz Aleksinca. Utakmica je zakazana za subotu, 2. februar, od 19 časova, u Kristalnoj dvorani.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    proleter naftagas
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport