• Više od 26 miliona dinara za sportske objekte u srednjem Banatu

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini. Za te namene je izdvojeno ukupno 120 miliona dinara.   Realizacijom ovih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Više od 26 miliona dinara za sportske objekte u srednjem Banatu

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini. Za te namene je izdvojeno ukupno 120 miliona dinara.

     

    Realizacijom ovih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima. Za projekte u srednjem Banatu, inače, izdvojeno je više od 26 miliona dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mila Salapura bronzana na Balkanskom šampionatu

     

    Između ostalog, putem ovog konkursa, sredstva u iznosu od 10 miliona dinara izdvojena su za projekat održavanja poda u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu.

     

    Za investiciono održavanje svlačionica u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju opredeljeno je pet miliona dinara.

     

    Opština Nova Crnja je dobila isto toliko novca za izgradnju pomoćnog objekta ograde oko sportskog kompleksa i postavljanje tribina i teretane na otvorenom u Srpskoj Crnji.

     

    Sredstva i opštinama Sečanj i Žitište

     

    Opštini Sečanj je dodeljeno 3.813.425 dinara za adaptaciju zgrade za fizičku kulturu u Sportskom centru Sečanj.

     

    Opština Žitište je dobila 1.498.800 dinara za investiciono održavanje fiskulturne sale u OŠ „Sveti Sava“ u Ravnom Topolovcu.

     

    Osnovna i srednja škola „9. maj“ iz Zrenjanina je dobila 753.489 dinara za realizaciju projekta „Danetov lavirint sreće“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ulaganje u sportsku infrastukturu veoma je značajno. Brojni svetski i evropski asovi, poput Ivane Španović, Nikole Jokića, Dušana Tadića i braće Milinković Savić, potiču iz Vojvodine. Mi bismo kao društvo trebalo da im vratimo dug i stvorimo mnogo bolje uslove da svetu podarimo nove sportske šampione. Ulaganjem u ovu oblast imaćemo mnogo bolje rezultate, zdraviju decu, zadovoljnije navijače… Imaćemo i još veći broj sportista poznatih u svetu koji će doprineti afirmaciji sporta i ugledu Srbije – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport