• VELJKO KOTARICA: Supertalentovani momak na golu Proletera

    Iako će tek dogodine postati punoletan, sedamnaestogodišnji golman Vaterpolo kluba Proleter iz Zrenjanina Veljko Kotarica već ima puno iskustva u jednom od najtrofejnijih sportova u Srbiji.   Ovaj momak, rođen 2002, vaterpolom je počeo da se bavi pre pet godina. Prošle sezone, kada je Proleter osvojio vicešampionsku titulu u drugoligaškom takmičenju i plasirao se u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VELJKO KOTARICA: Supertalentovani momak na golu Proletera

    Iako će tek dogodine postati punoletan, sedamnaestogodišnji golman Vaterpolo kluba Proleter iz Zrenjanina Veljko Kotarica već ima puno iskustva u jednom od najtrofejnijih sportova u Srbiji.

     

    Ovaj momak, rođen 2002, vaterpolom je počeo da se bavi pre pet godina. Prošle sezone, kada je Proleter osvojio vicešampionsku titulu u drugoligaškom takmičenju i plasirao se u Prvu B ligu Srbije, Veljko Kotarica je bio standardan na golu zrenjaninskog kluba. Na njemu je bila velika odgovornost koju je, kako se ispostavilo, uspeo da opravda.

     

    – Od mene se puno očekivalo, kako od strane trenera, tako i od mojih saigrača, koji su bili dosta iskusniji od mene. Bilo je potrebno da pružim svoj maksimum i na treningu i na svakoj utakmici. Nadam se da sam dokazao da mogu da odgovorim na izazove. Dao sam sve od sebe – priča Veljko za portal zrenjaninski.com.

     

    Nijanse su presudile da ekipa Proletera na kraju prvenstva ne bude i šampion. Ostaje žal za izgubljenom šampionskom titulom, ali Zrenjaninci gledaju samo napred.

     

    – Nadam se da ćemo u aktuelnoj sezoni biti prvi. Ostalo nam je nekoliko teških utakmica i nadam se da ćemo da ih dobijemo uz pomoć pojačanja koje planiramo da dovedemo. Očekujem da će ova sezona u drugoj polovini biti puno bolja nego do sada – kaže Kotarica.

     

    veljko kotarica
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    U jednoj godini nastupao u tri ranga takmičenja

     

    VK Proleter, inače, nije jedini klub čije je boje branio ovaj učenik četvrtog razreda Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, koji pohađa smer elektrotehničar automatike.

     

    – Polovinu prošle sezone sam igrao za Kikindu, a zatim za Bečej, gde sam nastupao u Prvoj A ligi. To znači da sam u jednoj godini nastupao u sva tri ranga takmičenja – u Prvoj A, Prvoj B i Drugoj B ligi, odnosno Letnjoj ligi Srbije – ističe naš sagovornik.

     

    Najveći dosadašnji uspeh mu je vicešampionska titula u Letnjoj ligi Srbije. Pored toga, nekoliko puta je sa klubom bio prvak Vojvodine u juniorskoj kategoriji. A tu je i jedno priznanje.

     

    – Svojevremeno sam u regionalnoj ligi, za igrače rođene 2002. godine i mlađe, po statistikama bio najbolji golman. Učestvovali su klubovi iz Srbije, Mađarske i Rumunije – navodi Veljko.

     

    Na pitanje da li mu se čini da je vaterpolo u gradu na Begeju u poslednje vreme sve popularniji, ovaj momak odgovara potvrdno.

     

    – Primetio sam da ima sve više nove dece koju po prvi put vidim u klubu. Nadam se da je to zbog naših uspeha koje smo postigli na domaćim takmičenjima. Ali, i zbog toga što smo u prethodnom periodu imali priliku da gledamo vatrepolo reprezentaciju Srbije na našem bazenu. Drago mi je kada svoje idole vidim uživo, jer svaki put na tim utakmicama naučim nešto novo. Želja mi je da tako i ostane, pošto je vaterpolo jedan od najuspešnijih i najtrofejnijih sportova u Srbiji – zaključuje mladi golman VK Proleter Veljko Kotrarica.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport