• Veliki uspeh naših vaterpolistkinja: Srbija ide na Evropsko prvenstvo!

    Vaterpolistkinje Srbije su osvajanjem drugog mesta na kvalifikacijama u Zrenjaninu ostvarile pravo učešća na Evropskom prvenstvu, koje će se od 27. avgusta do 10. septembra održati u Splitu.   Posle očekivanog poraza od Grčke, Srbija je protiv preostala tri rivala – Švajcarske, Belgije i Turske, zabeležila pobede i ispunila plan.   PROČITAJTE JOŠ: Dunja Eremić […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veliki uspeh naših vaterpolistkinja: Srbija ide na Evropsko prvenstvo!

    Vaterpolistkinje Srbije su osvajanjem drugog mesta na kvalifikacijama u Zrenjaninu ostvarile pravo učešća na Evropskom prvenstvu, koje će se od 27. avgusta do 10. septembra održati u Splitu.

     

    Posle očekivanog poraza od Grčke, Srbija je protiv preostala tri rivala – Švajcarske, Belgije i Turske, zabeležila pobede i ispunila plan.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dunja Eremić osvojila zlato na prvenstvu Srbije, Saša Ćirić bronzu

     

    Danas protiv Turske Srbija je sve vreme kontrolisala igru i rezultat. Sredinom druge četvrtine Turska je smanjila na 5:3, ali je završnih 80 sekundi proteklo u znaku tri gola naše reprezentacije, U drugom poluvremenu potpuna dominacija Srbije sa lepim akcijama i golovima za ubedljiv trijumf.

     

    Odlična igra Jelene Vuković i Ane Milićević i golmana Nikoline Travar ali za prikazanu partiju sve igračice zaslužuju pohvale.

     

    Srbija – Turska 22:4 (3:1, 5:2, 7:1, 7:0)

     

    Bazen Jug u Zrenjaninu. Sudije; Gončarenko (Ukrajina) i Horvat (Slovačka). Isključenja: Srbija 15, Turska 13. Peterci: Srbija 2 (2), Turska 3 (2).

     

    SRBIJA: Lazić, Švec, Avdić 1, Milićević 4, I. Lujić 1, Ilić 3, Novaković 2, Mandić 2, Kaplarević 1, Vuković 4, Miladinović 2, J. Lujić 1, Travar.

     

    TURSKA: Ajdinuk, Viša, Burali, Ujsal 1, Duran, Temel, Ariči, Čolak 1, Gureli, Kus 2, Čengiz, Kalegaši, Đungur.

     

    Tokom vikenda su odigrane dve kvalifikacione grupe. Iz Bukurešta su se plasirali Nemačka i Rumunija, a iz Zrenjanina Grčka i Srbija. Treća grupa će se igrati od 4. do 6. marta na Malti: Malta, Izrael, Francuska i Portugal.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Učesnici ženskog EP u Splitu bez plasmana sa Malte su: Italija, Mađarska, Španija, Rusija, Holandija, Hrvatska, Grčka, Srbija, Nemačka i Rumunija. Za očekivati je da im se pridruže Francuska i Izrael.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport