• Vaterpolo klub Proleter sa novim pojačanjima grabi ka Super ligi

    Vaterpolo klub Proleter iz Zrenjanina iskoristio je pauzu u ligaškom takmičenju za jake treninge i jačanje sopstvenih redova.   Nastavak takmičenja u Prvoj A ligi zakazan je za poslednji vikend februara. Međutim, Zrenjanince nedelju dana ranije očekuje zaostali meč iz jesenjeg dela prvenstva, protiv VK Beograd. Proleter borbu nastavlja kao prvoplasirana ekipa na tabeli, sa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vaterpolo klub Proleter sa novim pojačanjima grabi ka Super ligi

    Vaterpolo klub Proleter iz Zrenjanina iskoristio je pauzu u ligaškom takmičenju za jake treninge i jačanje sopstvenih redova.

     

    Nastavak takmičenja u Prvoj A ligi zakazan je za poslednji vikend februara. Međutim, Zrenjanince nedelju dana ranije očekuje zaostali meč iz jesenjeg dela prvenstva, protiv VK Beograd. Proleter borbu nastavlja kao prvoplasirana ekipa na tabeli, sa maksimalnim učinkom i 18 bodova, odnosno šest pobeda u isto toliko mečeva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninske kuglašice i novobečejski kuglaši idu na prvenstvo države

     

    – Pojačali smo ekipu sa trojicom novajlija. Došao nam je centar Nenad Stojčić, kvalitetan igrač koji je sezonu počeo u prvenstvu Hrvatske, a sa Crvenom zvezdom je pre nekoliko godina osvojio Ligu šampiona. Tu je i mladi Aleksa Cvetković, koji je 2000. godište, juniorski reprezentativac, koji je došao iz Partizana. Još jedan juniroski reprezentativac, Uroš Marić, 2001. godište, stigao nam je iz Vojvodine. Istovremeno, napustio nas je Danilo Čabrilo, naš centar i prvi strelac lige. On je prešao u Partizan – kaže za portal zrenjaninski.com trener VK Proleter Dobrica Brdarić.

     

    Proleter je sinoć imao prvi test, prijateljsku utakmicu sa Zemunom. Zrenjaninci su izgubili rezultatom 15:11, ali je Brdarić, i pored poraza, veoma zadovoljan igrom, zalaganjem i time kako su se novi članovi uklopili u tim.

     

    – Utakmica je bila kao da se igra za bodove i protekla je u žestokoj borbi, u kojoj su gosti bili bolji – ocenio je Brdarić.

     

    Vaterpolo klub Proleter ima isti cilj, a to je elita

     

    Narednog vikenda Zrenjaninci putuju u Niš, gde će odigrati prijateljske mečeve sa Naisom. Vaterpoliste rođene 2001. i mlađe narednog vikenda očekuje i nastup na finalnom turniru Kupa Srbije koji će se održati u Kragujevcu. U Proleteru odatle očekuju dobre vesti.

     

    – Cilj prve postave je ostao isti – plasman u Super ligu Srbije. Za to postoje realne šanse, s obzirom na to da je Proleter nakon jesenjeg dela na prvom mestu tabele – napominje Brdarić.

     

    I u drugom delu prvenstva, Proleter će voditi treneri Bojan Kukolj, Svetozar Odžić i Dobrica Brdarić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport