• Vanja Udovičić uručio opremu rukometašima Proletera i fudbalerima Borca

    Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prilikom današnjeg boravka u Zrenjaninu, posetio je mlade rukometaše Proletera i fudbalere Borca i uručio im sportsku opremu.   Zajedno sa ministrom, u poseti je bio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta. Domaćini su im bili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac i generalna […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vanja Udovičić uručio opremu rukometašima Proletera i fudbalerima Borca

    Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prilikom današnjeg boravka u Zrenjaninu, posetio je mlade rukometaše Proletera i fudbalere Borca i uručio im sportsku opremu.

     

    Zajedno sa ministrom, u poseti je bio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta. Domaćini su im bili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kuglašice i kuglaši iz Zrenjanina prethodnih dana osvojili pregršt medalja

     

    Vanja Udovičić je obišao Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“, u čijoj sportskoj sali treniraju selekcije rukometnog kluba Proleter.

     

    Takođe je posetio Fudbalski klub Borac, koji je ove godine obeležio vredan jubilej – sto godina od osnivanja. Fudbaleri Borca takmiče se u B ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina i jesenji su prvaci.

     

    – Vlada Srbije je i za narednu godinu opredelila značajna sredstva za sportske klubove. Sredstva će sledeće godine dobiti 309 klubova, u iznosu od 1,2 milijarde dinara. Ove godine, sredstva u iznosu od 1,1 milijardu dinara dobilo je 307 klubova, među kojima i devet iz Zrenjanina – rekao je ministar Udovičić.

     

    vanja udovičić
    Foto: Grad Zrenjanin

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je kazao da su i u narednoj godini u planu sportski projekti i unapređenje sportske infrastrukture.

     

    – Ubrzo će početi radovi u okviru druge faze rekonstrukcije i adaptacije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku. U pitanju je veoma značajan objekat za naše sportiste, za zrenjaninski sport, a verujem i za sport u regionu – rekao je Salapura.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Posetu Zrenjaninu Vanja Udovičić je završio obilaskom Narodnog muzeja, gde je otvorena izložbena postavka posvećena zrenjaninskim paraolimpijcima.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport