• Uzdanica Proletera: Andrej Ankić ove godine blista na tatamiju

    Andrej Ankić je učenik sedmog razreda Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina i uzdanica Omladinskog džudo kluba Proleter.   Ova godina je za Andreja posebno uspešna. Osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji na prvenstvu Vojvodine, a drugo na prvenstvu države. Na vojvođanskom i državnom školskom prvenstvu bio je treći, a na Sportskoj olimpijadi školske […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uzdanica Proletera: Andrej Ankić ove godine blista na tatamiju

    Andrej Ankić je učenik sedmog razreda Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina i uzdanica Omladinskog džudo kluba Proleter.

     

    Ova godina je za Andreja posebno uspešna. Osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji na prvenstvu Vojvodine, a drugo na prvenstvu države. Na vojvođanskom i državnom školskom prvenstvu bio je treći, a na Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine osvojio je prvo mesto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FSS usvojio liste glavnih i pomoćnih sudija, na njima i Zrenjaninci

     

    Pobednik je bio i na Trofeju Beograda, a na Kupu Sarajeva, osim što je osvojio prvo mesto, proglašen je i za najuspešnijeg takmičara.

     

    andrej ankić

     

    Džudom se bavi od 2017. godine.

     

    – Džudo ima važno mesto u mom životu i jako volim da ga treniram. Svakog dana posvetim džudou dva – tri sata, ali mi ostane dosta vremena i za školske obaveze. Imam svoj plan za dalje napredovanje i mislim da mogu da postignem još više na tatamiju – kaže Andrej Ankić za portal zrenjaninski.com.

     

    On dodaje da uz dobru organizaciju može sve da se postigne, pa mu vikendom ostane vremena i za druženje sa drugarima iz kraja.

     

    Andrej se takmiči u kategoriji starijih pionira do 60 kilograma, ali već sledeće godine preći će u višu kategoriju.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za sportske uspehe Andreja Ankića zaslužni su treneri Tomislav Kohajm, Nikola Savatović i Miloš Padejski.

     

    andrej ankić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport