• USKORO REALIZACIJA NOVIH SPORTSKIH PROJEKATA

    Zrenjanin posetio pokrajinski sekretar Vladimir Batez

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas se sastao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, a nakon radnog sastanka zajedno su obišli budući Paraolimpijski centar, Kristalnu dvoranu i stadion u Karađorđevom parku.

    batez

    – Bilo mi je zadovoljstvo da budem domaćin Pokrajinskom sekretaru za omladinu i sport i njegovim saradnicima, da im predstavim sve projekte na kojima radimo. Ponosni smo i na svoje klubove i na svoje sportske organizacije, ali i na ono što radimo u oblasti infrastrukture. Mnogo smo uložili u obnovu i rekonstrukciju našeg zatvorenog, a posle i otvorenog bazena. Prošle godine otvorili smo novu sportsku salu, istu takvu završavamo i u Mihajlovu, a ove godine novu ćemo otvoriti i u Botošu. Radimo impresivan objekat u Elemiru, salu za borilačke sportove u Kleku… Naravno, najveći projekat, za koji je zainteresovana i šira sportska javnost u zemlji, pa i inostranstvu, jeste Paraolimpijski centar, koji hoćemo da gradimo na terenu pored nadvožnjaka za Beograd u Sportskom centru „Partizan“. To je jedan kapitalnih projekata koji ne možemo sami da realizujemo, već nam treba podrška Pokrajine i države i siguran sam da ćemo je dobiti – naglasio je Janjić.

    On je podsetio da veliki planovi postoje i za atletski stadion u Karađorđevom parku, gde je u pripremi izgradnja atletske staze sa osam traka, što će omogućiti organizaciju velikih takmičenja i bolje uslove za zrenjaninske sportiste.

    Vladimir Batez je ocenio da je sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima imao kvalitetan razgovor, tokom kojeg su gosti upoznati sa stanjem sporta i sportskih objekata u gradu.

    – Iz nekog dosadašnjeg iskustva, stečenog prilikom obilaska mesta po Vojvodini, možemo da zaključimo da je glavni problem sportska infrastruktura, koja je neretko dotrajala. Neki već imaju ideje i projekte vezane za tu oblast. Hteli smo da upoznamo gradonačelnika sa onim što mi planiramo da uradimo kao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, u kojem sada postoji i sektor za infrastrukturu, čije se osnivanje pokazalo kao pravi potez. Siguran sam da ćemo već od iduće godine zajednički raditi na nekim projektima – najavio je Batez.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport