Sport

USKORO REALIZACIJA NOVIH SPORTSKIH PROJEKATA

ZRENJANIN – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas se sastao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, a nakon radnog sastanka zajedno su obišli budući Paraolimpijski centar, Kristalnu dvoranu i stadion u Karađorđevom parku.

batez

– Bilo mi je zadovoljstvo da budem domaćin Pokrajinskom sekretaru za omladinu i sport i njegovim saradnicima, da im predstavim sve projekte na kojima radimo. Ponosni smo i na svoje klubove i na svoje sportske organizacije, ali i na ono što radimo u oblasti infrastrukture. Mnogo smo uložili u obnovu i rekonstrukciju našeg zatvorenog, a posle i otvorenog bazena. Prošle godine otvorili smo novu sportsku salu, istu takvu završavamo i u Mihajlovu, a ove godine novu ćemo otvoriti i u Botošu. Radimo impresivan objekat u Elemiru, salu za borilačke sportove u Kleku… Naravno, najveći projekat, za koji je zainteresovana i šira sportska javnost u zemlji, pa i inostranstvu, jeste Paraolimpijski centar, koji hoćemo da gradimo na terenu pored nadvožnjaka za Beograd u Sportskom centru „Partizan“. To je jedan kapitalnih projekata koji ne možemo sami da realizujemo, već nam treba podrška Pokrajine i države i siguran sam da ćemo je dobiti – naglasio je Janjić.

On je podsetio da veliki planovi postoje i za atletski stadion u Karađorđevom parku, gde je u pripremi izgradnja atletske staze sa osam traka, što će omogućiti organizaciju velikih takmičenja i bolje uslove za zrenjaninske sportiste.

Vladimir Batez je ocenio da je sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima imao kvalitetan razgovor, tokom kojeg su gosti upoznati sa stanjem sporta i sportskih objekata u gradu.

– Iz nekog dosadašnjeg iskustva, stečenog prilikom obilaska mesta po Vojvodini, možemo da zaključimo da je glavni problem sportska infrastruktura, koja je neretko dotrajala. Neki već imaju ideje i projekte vezane za tu oblast. Hteli smo da upoznamo gradonačelnika sa onim što mi planiramo da uradimo kao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, u kojem sada postoji i sektor za infrastrukturu, čije se osnivanje pokazalo kao pravi potez. Siguran sam da ćemo već od iduće godine zajednički raditi na nekim projektima – najavio je Batez.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM