• U Zrenjaninu zvanično otvorena Evropska nedelja sporta u Srbiji (Foto)

    Evropska nedelja sporta i zvanično je počela u Srbiji „Sportskim danom“ koji je organizovan na Trgu slobode u Zrenjaninu. „Sportski dan“ u Zrenjaninu ujedno je i glavni nacionalni događaj koji je organizovan prilikom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.   Učesnici „Sportskog dana“ imali su prilike da se oprobaju u različitim sportovima poput mačevanja, badmintona, veslanja, kajaka, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Zrenjaninu zvanično otvorena Evropska nedelja sporta u Srbiji (Foto)

    Evropska nedelja sporta i zvanično je počela u Srbiji „Sportskim danom“ koji je organizovan na Trgu slobode u Zrenjaninu. „Sportski dan“ u Zrenjaninu ujedno je i glavni nacionalni događaj koji je organizovan prilikom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

     

    Učesnici „Sportskog dana“ imali su prilike da se oprobaju u različitim sportovima poput mačevanja, badmintona, veslanja, kajaka, fudbala… Mogli su i da se nadmeću u tradicionalnim sportskim igrama, da učestvuju u brojnim edukativnim i kreativnim radionicama, ali i da se druže sa šampionima iz različitih sportova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Po prvi put u svojoj karijeri Marko Gaćinović neće braniti gol Proletera

     

    Među učesnicima današnjeg „Sportskog dana“ najviše je bilo najmlađih Zrenjaninaca, a otvaranju su prisustvovali i obratili se prisutnima predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, legendarni rukometaš i olimpijac Momir Rnić, osvajač bronzane medalje u Tokiju rvač Zurabi Datunašvili i šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Srbiji Pol Prese.

     

    evropska nedelja sporta
    Foto: Olimpijski komitet Srbije

     

    Zrenjanin je našoj zemlji darovao ogroman broj olimpijaca

     

    Božidar Maljković je kazao da mu je čast što je danas bio u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta za 2021. godinu.

     

    – Zrenjanin je našoj zemlji darovao ogroman broj olimpijaca i čak 24 medalje sa Olimpijskih igara – rekao je Maljković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninski polumaraton: Ostalo je još malo vremena za prijavljivanje

     

    Gradonačelnik Salapura je poželeo dobrodošlicu svima i zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije što je prepoznao Zrenjanin kao partnera u organizaciji ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

     

    – Naš grad je oduvek bio sportski grad i Srbiji je dao veliki broj evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona – dodao je Salapura.

     

    evropska nedelja sporta
    Foto: Olimpijski komitet Srbije

     

    Legendarni Momir Rnić, koji je sa reprezentacijom naše zemlje osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Los Anđelesu 1984. kao i bronzanu u Seulu 1988. godine, takođe se obratio prisutnima.

     

    – Zadovoljstvo je biti danas sa svima vama. Grad Zrenjanin je zaslužio da bude Evropski grad sporta u ovoj godini i time se ponosimo – istakao je Rnić.

     

    Pored „Sportskog dana“, u Zrenjaninu je organizovan i „Olimpijski čas“ koji je školarcima približio olimpijske vrednosti kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica. Najmlađi Zrenjaninci imali su prilike da kroz različite aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima.

     

    evropska nedelja sporta
    Foto: Olimpijski komitet Srbije

     

    U Narodnom muzeju Zrenjanin danas je otvorena i velika izložba Olimpijskog komiteta Srbije „Put pravih vrednosti“. Izložba govori o istoriji olimpizma u našoj zemlji.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Evropska nedelja sporta je događaj koji je pokrenula Evropska komisija. Njeni osnovni ciljevi usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

     

    evropska nedelja sporta
    Foto: Olimpijski komitet Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin