• Trojica učenika Zrenjaninske gimnazije organizovala humanitarni turnir

    Trojica učenika Zrenjaninske gimnazije, Dimitrije Perin, Petar Vučenić i Dušan Josimov, inicirala su i organizovala humanitarni turnir u malom fudbalu, u želji da pomognu svojim vršnjacima slabijeg materijalnog stanja.   Turnir pod nazivom „Na male goliće“ održan je u subotu, od 8 do 12 časova, u fiskulturnoj sali Zrenjaninske gimnazije. Učestvovale su 23 ekipe učenika […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Trojica učenika Zrenjaninske gimnazije organizovala humanitarni turnir

    Trojica učenika Zrenjaninske gimnazije, Dimitrije Perin, Petar Vučenić i Dušan Josimov, inicirala su i organizovala humanitarni turnir u malom fudbalu, u želji da pomognu svojim vršnjacima slabijeg materijalnog stanja.

     

    Turnir pod nazivom „Na male goliće“ održan je u subotu, od 8 do 12 časova, u fiskulturnoj sali Zrenjaninske gimnazije. Učestvovale su 23 ekipe učenika i jedan tim profesora. Pobednik turnira bilo je odeljenje II-6, ali je u ovom slučaju rezultat bio u drugom planu. Najvažnije je da su trijumfovali pozitivna energija, sport, druženje i humanost.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novi lični rekord Biljane Kiradžieve na državnom prvenstvu u polumaratonu

     

    „Turnir je upriličen posle dve godine bez grupnih vannastavnih aktivnosti. Cilj je bio dobar provod i uživanje u igri, a da se pritom prikupe novčana sredstva za učenike gimnazije kojima je potrebna pomoć. Učenici su prepoznali vrednost ove inicijative i odziv je bio fantastičan“, saopštila je Zrenjaninska gimnazija.

     

    Više od 120 takmičara, među kojima je bilo i pripadnica lepšeg pola, pokazalo je svoje umeće sa loptom. A nije izostala ni velika podrška njihovih drugarica i drugara, koji su došli da bodre takmičare.

     

    humanitarni turnir u gimnaziji
    Jedna od ekipa koja je učestvovala na turniru

     

    Dimitrije Perin: Želeli smo da pomognemo nekim učenicima

     

    – Naša škola je dobila dva mala gola i došli smo na ideju da to iskoristimo tako što bismo organizovali turnir u malom fudbalu i pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Svaka ekipa koja se prijavila donirala je novac, a to su učinili i đaci koji nisu učestvovali u turniru, profesori i publika. Sakupljeno je više od 30.000 dinara i školska komisija će odlučiti kome će ići pare – kazao je za portal zrenjaninski.com Dimitrije Perin, koji je svojevremeno trenirao fudbal u FK Sporto, gde trenira i njegov drugar Dušan Josimov.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Dimitrije i Petar su, inače, učenici trećeg, a Dušan drugog razreda.

     

    humanitarni turnir u gimnaziji
    Ekipa profesora

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport