• Tri meča i tri pobede: Strahinja Rašović proglašen za najboljeg takmičara Kupa nacija

    Bokser Banata iz Zrenjanina Strahinja Rašović branio je boje Srbije na sedmom Kupu nacija, koji je od 21. do 27. maja održan u Vrbasu.   Srbija je nastupila sa kompletnim juniorskim sastavom, a Rašović se takmičio u kategoriji do 70 kilograma. Imao je ukupno tri meča i iz sva tri je izašao kao pobednik. Osim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tri meča i tri pobede: Strahinja Rašović proglašen za najboljeg takmičara Kupa nacija

    Bokser Banata iz Zrenjanina Strahinja Rašović branio je boje Srbije na sedmom Kupu nacija, koji je od 21. do 27. maja održan u Vrbasu.

     

    Srbija je nastupila sa kompletnim juniorskim sastavom, a Rašović se takmičio u kategoriji do 70 kilograma. Imao je ukupno tri meča i iz sva tri je izašao kao pobednik. Osim što je osvojio zlatnu medalju, žiri za dodelu posebnih priznanja proglasio ga je za najboljeg takmičara sedmog Kupa nacija.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Radovan Vlajkov sa kuglaškom reprezentacijom osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu

     

    U četvrtfinalnoj borbi Rašović je savladao člana BK Loznica Mitra Radića. Nakon tri runde, jednoglasnom odlukom sudija, prošao je u polufinale.

     

    U polufinalnom meču protivnik mu je bio takmičar iz Mađarske Đula Bozai. Uz potpunu dominaciju u ringu, a ponovo jednoglasnom odlukom sudija, Strahinja se plasirao u finale.

     

    Tamo ga je čekao takođe mađarski takmičar Ferenc Tozegi. Bez obzira na kompletnost i spremnost protivnika, Strahinja Rašović ga je pobedio i osvojio zlatnu medalju.

     

    – Tri meča, tri pobede i osvojen pehar za najboljeg takmičara, ukupan je skor našeg boksera na ovom turniru. Zadovoljni smo njegovim nastupima, iako prostora za dalji napredak i te kako ima – kaže za portal zrenjaninski.com trener Boks kluba Banat Milivoj Šojić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na Kupu nacija je, inače, učestvovalo deset reprezentacija, članica Evropske bokserske federacije. Ovaj turnir je veoma visoko kotiran u Evropi.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport