• Timski duh došao do izražaja: ŽFK Banat Bagljaš prvoplasirani na tabeli

    ŽFK Banat Bagljaš jesenji deo prvenstva u A ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina završio je kao prvoplasirani na tabeli. Klub iz najvećeg zrenjaninskog gradskog naselja je napredovao i od ove sezone se preselio u viši rang takmičenja. A već posle devet odigranih kola u polusezoni je izbio na sam vrh tabele.   ŽFK Banat Bagljaš […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Timski duh došao do izražaja: ŽFK Banat Bagljaš prvoplasirani na tabeli

    ŽFK Banat Bagljaš jesenji deo prvenstva u A ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina završio je kao prvoplasirani na tabeli. Klub iz najvećeg zrenjaninskog gradskog naselja je napredovao i od ove sezone se preselio u viši rang takmičenja. A već posle devet odigranih kola u polusezoni je izbio na sam vrh tabele.

     

    ŽFK Banat Bagljaš je u dosadašnjim utakmicama sakupio ukupno 25 bodova, dva više u odnosu na drugoplasirani Zadrugar iz Lazareva i čak osam više od trećeplasiranog Bilećanina iz Sečnja.

     

    – Nismo ušli u ovu trku sa imperativom prvoplasiranog tima. Akcenat je, pre svega, bio na organizaciji kluba, pošto je poslednjih godina stajao loše što se tiče infrastrukture i igračkog kadra. Međutim, iz utakmice u utakmicu naši momci su demonstrirali jedinstvo i napredak, a pre svega drugarstvo – kaže za portal zrenjaninski.com trener Duško Podgorelec.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Fudbaleri Naftagasa imaju jasan cilj, a to je napad na prvu poziciju (Foto)

     

    Otkako je Podgorelec preuzeo tim sa Bagljaša broj igrača koji prisustvuju treninzima je porastao, pa ih je u poslednje vreme i više od dvadeset, što je misaona imenica čak i za više rangove takmičenja.

     

    – Četiri godine sam bio izvan fudbala i došao sam da bih volonterski pomogao klubu. Zatekao sam sjajnu ekipu, pre svega dobrih ljudi, i moram da priznam da sam se veoma iznenadio. Njihov timski duh i borbenost su došli do izražaja na terenu. Prvenstvo je iznelo 14 igrača, a među njima kapiten i golman Đorđević, zatim Radičević, Cvetićanin, Mikić, Bilbija, Pjevčević, Drndarević… Od mlađih su se nametnuli Darko Radičević, Stojković, Gašić, Raičević… – navodi Podgorelec.

     

    Duško Podgorelec: Nastavljamo istim tempom

     

    Poslednje, deveto kolo jesenjeg dela prvenstva završeno je još 25. oktobra, a nastavak će biti igran od 4. aprila do 30. maja naredne godine. S obzirom na to da je pred fudbalerima duga pauza, važno je održati njihovu formu.

     

    – Sa pripremama ćemo krenuti u februaru. U ovom prelaznom roku trebalo bi da dovedemo još jednog golmana, pošto do sada nismo imali zamenu. Planiramo da dovedemo i desnog beka, veznog spoljnjeg i špica. Ne trebaju nam u ovom momentu neka velika pojačanja. A očekujem da ćemo i u nastavku prvenstva nastaviti ovim tempom i takmičarsku sezonu završiti na prvom mestu – istakao je Duško Podgorelec, trener kluba koji je svojevremeno nastupao i u Područnoj i Srpskoj ligi.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport