• Teodora Racić jedna je od najuspešnijih zrenjaninskih šahistkinja

    Teodora Racić jedna je od najuspešnijih zrenjaninskih šahistkinja. Na nedavno završenom turniru u Zlatici osvojila je prvu nagradu u ženskoj konkurenciji.   Teodora danas ima 21 godinu, a šah je počela da igra sa osam godina.   – Šah je igrao tata, igra ga i sada, i on me je naučio osnovama. U stvari, pored […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Teodora Racić jedna je od najuspešnijih zrenjaninskih šahistkinja

    Teodora Racić jedna je od najuspešnijih zrenjaninskih šahistkinja. Na nedavno završenom turniru u Zlatici osvojila je prvu nagradu u ženskoj konkurenciji.

     

    Teodora danas ima 21 godinu, a šah je počela da igra sa osam godina.

     

    – Šah je igrao tata, igra ga i sada, i on me je naučio osnovama. U stvari, pored njega sam šah zavolela i on je postao deo mog života – priča Teodora Racić za portal zrenjaninski.com.

     

    Teodora trenutno ima zvanje majstorskog kandidata. Najveći uspesi do sada su joj titula državnog šampiona u rešavanju šahovskih problema i titula vojvođanskog šampiona u rešavanju šahovskih problema do 18 godina.

     

    I pored toga što je student treće godine Fakulteta za menadžment, Teodori ostaje dovoljno vremena da se šahom bavi ozbiljno.

     

    – Da biste bili u formi, morate stalno da vežbate, da čitate, igrate, nastupate na turnirima. Želim da napredujem, a to znači da moram da učestvujem na turnirima, pobeđujem protivnike, poboljšavam rejting – kaže Teodora.

     

    Danas nema razlike između muškog i ženskog šaha, odnosno kako Teodora kaže, nema muških i ženskih tabli.

     

    – Mislim da danas manje žena igra šah nego što je to bilo ranije. Ranije se i mnogo više pisalo o šahistkinjama. Srbija je imala izuzetne šahistkinje. No, i danas ima onih, kao što sam i ja, kojima je šah postao deo života. Ja bez šaha ne mogu da zamislim dan – završava Teodora Racić.

     

    teodora racić

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport