• TAKO JE, BRE! Zurab osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u rvanju!

    Reprezentativac Srbije i rvač zrenjaninskog Proletera Zurab Datunašvili osvojio je danas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Oslu.   Protivnik u borbi za najsjajnije odličje bio mu je beloruski rvač Kiril Maskevič, kog je pobedio rezultatom 9:1. Belorus je poveo, ali je srpski rvač sa dva fantastična poteza osvojio devet poena i borba je bila […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    TAKO JE, BRE! Zurab osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u rvanju!

    Reprezentativac Srbije i rvač zrenjaninskog Proletera Zurab Datunašvili osvojio je danas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Oslu.

     

    Protivnik u borbi za najsjajnije odličje bio mu je beloruski rvač Kiril Maskevič, kog je pobedio rezultatom 9:1. Belorus je poveo, ali je srpski rvač sa dva fantastična poteza osvojio devet poena i borba je bila završena.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zlato za Dunju, srebro za Vuka, na prvenstvu Srbije u brzom hodanju

     

    Zurab je Maskeviča pobedio i aprila ove godine, u finalu Evropskog prvenstva u Varšavi, rezultatom 5:1 i tako došao do evropskog zlata.

     

    Zurab je u polufinalu Svetskog prvenstva u Oslu savladao danskog takmičara Bisultanova sa 5:1. Pre polufinala, u kategoriji do 87 kilograma, bio je bolji od Rusa Milada Alirzaeva (4:3) i takmičara iz Gruzije Laše Gobadzea (2:1).

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podsetimo, Zurab Datunašvili je letos osvojio i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u kategoriji 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

     

    Svetsko zlato Datunašvilija je jubilarna 100. medalja srpskih rvača na velikim takmičenjima.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport