• Takmičenja u A i B ligi FSG Zrenjanin startuju 30. avgusta

    Sastanak predstavnika klubova A i B lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina ovog leta je po prvi put izostao zbog nemogućnosti održavanja skupova usled aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa. Stoga je sekretarijat FSG Zrenjanin uputio predloge Izvršnom odboru zrenjaninskog Fudbalskog saveza o narednoj takmičarskoj sezoni.   Nakon što su dva prvoplasirana kluba – ASK i MSK […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Takmičenja u A i B ligi FSG Zrenjanin startuju 30. avgusta

    Sastanak predstavnika klubova A i B lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina ovog leta je po prvi put izostao zbog nemogućnosti održavanja skupova usled aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa. Stoga je sekretarijat FSG Zrenjanin uputio predloge Izvršnom odboru zrenjaninskog Fudbalskog saveza o narednoj takmičarskoj sezoni.

     

    Nakon što su dva prvoplasirana kluba – ASK i MSK – stekla status u Područnoj ligi, a u skladu sa odlukom Fudbalskog saveza Vojvodine da klubovi na teritoriji pokrajine ne gube status u takmičenjima, A liga će se igrati sa deset klubova. Devet je članova iz sezone 2019/20. a napredovao je prvak B lige, ŽFK Banat – Bagljaš.

     

    Na leto 2021. godine u Područnu ligu će ići prvak. Baraža nema, jer će PFL biti smanjena sa 18 na 16 članova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Svaka čast, momci: Radnički osvojio Kup FSP Zrenjanin! (Foto)

     

    „Iz A lige ispašće deseti i deveti klub, eventualno i plasirani do njih, da bi posle dospeća klubova sa naše teritorije iz PFL i prvaka B lige, u takmičenju ostalo maksimalno 14 klubova. Po tradiciji, suprotne takmičarske brojeve dobijaju prvi susedi, u ovom slučaju, Zadrugar i Zlatica, Gradnulica i ŽFK Banat Bagljaš, Bilećanin i Naftagas (B), Jedinstvo 2014 i OFK Stajićevo. Redosled prvih navedenih je na osnovu plasmana u prošloj sezoni, izuzev Jedinstva 2014, koje je dobilo broj 10 zbog trenutnih organizacionih teškoća. Mladost je tražila da za slavu u Belom Blatu, 27. septembra, bude domaćin, i dobila je takmičarski broj četiri. Preostali broj devet pripao je Tisi 1933“, navodi Fudbalski savez grada Zrenjanina.

     

    Tamičarski brojevi A lige glase ovako: 1. Zadrugar (Lazarevo), 2. OFK Gradnulica (Zrenjanin), 3. Bilećanin (Sečanj), 4. Mladost (Belo Blato), 5. OFK Stajićevo, 6. Zlatica, 7. ŽFK Banat – Bagljaš (Zrenjanin), 8. Naftagas (Boka), 9. Tisa 1933 (Taraš) i 10. Jedinstvo 2014 (Ečka).

     

    Raspored 1. kola: Zadrugar – Jedinstvo 2014; OFK Gradnulica – Tisa 1933; Bilećanin – Naftagas (B); Mladost – ŽFK Banat Bagljaš; OFK Stajićevo – Zlatica.

     

    Jesenji deo prvenstva igra se u terminima: 30. avgust, 6, 13, 20. i 27. septembar, 4, 11, 18. i 25. oktobar, a prolećni 4, 11, 18. i 25. april, 2, 9, 16, 23. i 30. maj.

     

    fk sloga jarkovac
    Foto: FK Sloga Jarkovac

     

    B liga FSG Zrenjanin će se igrati sa pet klubova

     

    B liga FSG Zrenjanin će se igrati sa pet klubova, kako su predvidele propozicije iz 2019/20. Odlukom FSV niko nije dospeo iz A lige. B liga se igra u dva jesenja i dva prolećna kruga, pa će klubovi imati osam prvenstvenih utakmica u prvom delu i osam u drugom. Stavljanjem slobodnog na broj šest, svi će igrati po četiri utakmice kao domaćini i četiri kao gosti u obe polusezone.

     

    Borac je tražio takmičarski broj jedan. Ostali brojevi su po redosledu iz prethodnog prvenstva, što ispunjava i uslov da se razdvoje prvi susedi – Proleter i Sloga.

     

    Takmičarski brojevi u B ligi FSG Zrenjanin glase ovako: 1. Borac (Zrenjanin), 2. Proleter (Neuzina), 3. KSK Konak 1926, 4. Partizan (Tomaševac), 5. Sloga (Jarkovac), 6. slobodan.

     

    Raspored 1. kola: Proleter – Sloga; KSK Konak 1926 – Partizan Tomaševac. Borac je slobodan.

     

    Jesenji deo prvenstva igra se u terminima: 30. avgust, 6, 13, 20. i 27. septembar, 4, 11, 18. i 25. oktobar, 1. novembar, a prolećni 28. mart, 4, 11, 18. i 25. april, 2, 9, 16, 23. i 30. maj.

     

    Kup FSG Zrenjanin igraće u prvoj fazi klubovi A i B lige, 7, 14. i 21. juna. Teritorijalne grupe su:

     

    Istok A: Naftagas (B), Proleter (N), KSK Konak 1926, Sloga.

    Istok B: Bilećanin, Zlatica, Zadrugar.

    Zapad A: OFK Gradnulica, Tisa 1933, ŽFK Banat – Bagljaš, Borac.

    Zapad B: Jedinstvo 2014, OFK Stajićevo, Mladost (BB), Partizan (Tomaševac).

     

    Takmičarski brojevi unutar grupa obrnuti su brojevima plasmana klubova u prvenstvu. Dve ekipe kvalifikovaće se za drugu fazu kada se uključuju klubovi Područne fudbalske lige iz sezone 2020/21. i dospeli klub, odnosno klubovi iz VFL. Druga faza će se igrati u julu i avgustu sledeće godine.

     

    Eventualne primedbe na ove predloge mogu da se razmotre do 7. avgusta. Potom će Izvršni odbor FSG Zrenjanin doneti odluke o svim takmičarskim pitanjima za predstojeću sezonu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport