• SVETI ĐORĐE: Završena jedna od najlepših košarkaških priča

    KK FMP – KK Sveti Đorđe 112:58 (23:23, 31:11, 29:9, 29:15)   Jedna od najlepših košarkaških priča u proteklih nekoliko godina u Srbiji je završena. Ekipa Svetog Đorđa iz Žitišta, koja se plasirala na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, izgubila je u četvrtfinalnom duelu od jednog od najboljih timova naše države, učesnika ABA lige, beogradskog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SVETI ĐORĐE: Završena jedna od najlepših košarkaških priča

    KK FMP – KK Sveti Đorđe 112:58 (23:23, 31:11, 29:9, 29:15)

     

    Jedna od najlepših košarkaških priča u proteklih nekoliko godina u Srbiji je završena. Ekipa Svetog Đorđa iz Žitišta, koja se plasirala na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, izgubila je u četvrtfinalnom duelu od jednog od najboljih timova naše države, učesnika ABA lige, beogradskog FMP-a rezultatom 112:58.

     

    Početak meča nije nagoveštavao ovakav krajnji ishod. Crveno – beli iz Žitišta odlično su započeli utakmicu, a u petom minutu su imali prednost (semafor 8:11). Prvu četvrtinu završili su egal rezultatom 23:23.

     

    Međutim, kvalitet ekipe iz Železnika došao je do potpunog izražaja u drugoj četvrtini, kada „panteri“ podižu ritam, te već u 14. minutu stiču prvu osetniju prednost od šest koševa prednosti. Nakon toga, i serijom 15:0 nagoveštavaju „svecima“ da je došao kraj njihove prelepe košarkaške bajke. Na desetominutni odmor odlazi se rezultatom 54:34.

     

    U poslednje dve četvrtine ekipa FMP-a je iz minuta u minut podizala prednost. Utakmica je završena sa ubedljivih 54 poena razlike u korist ekipe iz Železnika.

     

    Najefikasniji u redovima Svetog Đorđa bio je Marko Tomić sa 22 poena, 6 skokova i 6 asistencija. On je ujedno bio i jedini igrač ekipe iz Žitišta koji je ostvario dvocifreni učinak.

     

    Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport