• Svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare

    Defileom učesnika i prigodnim programom na glavnom gradskom trgu, sinoć je u Zrenjaninu svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare. Ovo prvenstvo se održava do 25. avgusta na polju kod Aradca.   Svečanosti su prisustvovali takmičari iz dvanaest zemalja, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i sportski stručnjaci i predstavnici Svetske vazduhoplovne federacije.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare

    Defileom učesnika i prigodnim programom na glavnom gradskom trgu, sinoć je u Zrenjaninu svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare. Ovo prvenstvo se održava do 25. avgusta na polju kod Aradca.

     

    Svečanosti su prisustvovali takmičari iz dvanaest zemalja, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i sportski stručnjaci i predstavnici Svetske vazduhoplovne federacije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sjajna Ivana: Vuleta osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Minhenu!

     

    Okupljene je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je rekao da je veliko zadovoljstvo, zajedno sa Vazduhoplovnim savezom Srbije, organizovati ovo takmičenje.

     

    – Grad Zrenjanin je prošle godine nosio titulu Evropskog grada sporta. Zbog toga ni malo ne čudi što je sada domaćin jednog ovako značajnog takmičenja, koje ima i međunarodni karakter. Posebno je zadovoljstvo što u našem gradu postoje uslovi za organizaciju velikih međunarodnih takmičenja – poručio je Salapura.

     

    On je dodao da Zrenjanin konstantno unapređuje svoju sportsku infrastrukturu i ujedno gradi partnerstva sa različitim sportskim asocijacijama.

     

    Gradonačelnik je zahvalio Mesnoj zajednici Aradac i sportskim organizacijama iz grada koji su ovaj događaj dobro pripremili, uz napomenu da je Zrenjanin ugostio blizu dve stotine takmičara.

     

    evropski šampionat za raketne modelare

     

    Reprezentacija Srbije važi za favorita

     

    Predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović je istakao da je raketno modelarstvo disciplina koja se dokazala u svakom smislu, kada je u pitanju vazduhoplovni sport. Kako je rekao, ona je Srbiji donela prve značajnije uspehe na nivou Evrope i sveta. Prisutnima se obratio i predsednik žirija Narv Jensen iz Norveške.

     

    Povodom otvaranja Evropskog šampionata za raketne modelare, organizatori su podsetili da je 1972. godine u okolini Vršca održano prvo Međunarodno takmičenje za raketne modelare u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i da se ovde u Zrenjaninu obeležava jubilej tog takmičenja. O tom prvom takmičenju govorio je Srđan Pelagić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Reprezentacija Srbije važi za favorita na ovom prestižnom šampionatu. Stoga organizatori pozivaju građane Zrenjanina, cele Vojvodine i Srbije, da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciji i da iskoriste priliku da lično prate letove modela poznatih evropskih šampiona.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport