Sport

Svečano otvoren Centar za treniranje odbojkaša u Kleku

Centar za treniranje odbojkaša

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Bloka „Servisi“ Valerij Proskurin svečano su danas u Kleku otvorili Centar za treniranje odbojkaša, koji je smešten u prostorijama seoske Osnovne škole „Jovan Dučić“.

 

Izgradnja ovog Centra završena je zahvaljujući sredstvima Naftne industrije Srbije, u visini od tri miliona dinara, koje je kompanija obezbedila u okviru programa „Zajednici zajedno“. Time su Klek i grad Zrenjanin dobili modernu dvoranu u kojoj će profesionalni sportisti imati mogućnost da kvalitetno treniraju i razvijaju talenat.

 

Centar je, takođe, namenjen i deci školskog uzrasta, sportskim klubovima, kao i rekreativcima.

 

Oduševljenje zbog kompletiranja sportske i odbojkaške infrastrukture u Kleku nije krio Rajko Petrović, sportski direktor Odbojkaškog kluba „Klek Srbijašume“.

 

– Ne možemo rečima opisati značaj ovog projekta za jedno malo mesto, kakvo je Klek, a u kom se, slobodno mogu reći, 99 odsto dece bavi nekim sportom. Centar za treniranje odbojkaša obuhvata salu za izvođenje različitih vežbi, teretanu profesionalnog tipa za usavršavanje naših odbojkaša koji se takmiče u najvišem rangu, a Centar će koristiti i deca školskog i predškolskog uzrasta, karatisti, kao i građani za fitnes – kazao je Petrović.

 

U znak zahvalnosti, gradonačelnik Janjić je direktoru Proskurinu predao prigodan i simboličan poklon – odbojkašku loptu s potpisima naših proslavljenih reprezentativaca Vladimira i Nikole Grbića.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM