• Sto dana do početka Evropskog prvenstva za žene u košarci (Foto)

    Manifestacija „Sto dana do početka Evropskog prvenstva za žene u košarci“ održava se danas, na Trgu slobode u Zrenjaninu.   U okviru manifestacije svečano je počelo odbrojavanje, odnosno merenje vremena do održavanja najveće ovogodišnje sportske manifestacije u Srbiji.   Startovanje sata za odbrojavanje u Zrenjaninu obavili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pokrajinski sekretar za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sto dana do početka Evropskog prvenstva za žene u košarci (Foto)

    Manifestacija „Sto dana do početka Evropskog prvenstva za žene u košarci“ održava se danas, na Trgu slobode u Zrenjaninu.

     

    U okviru manifestacije svečano je počelo odbrojavanje, odnosno merenje vremena do održavanja najveće ovogodišnje sportske manifestacije u Srbiji.

     

    Startovanje sata za odbrojavanje u Zrenjaninu obavili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

     

    – Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv gradonačelnika Janjića da zajednički obeležimo ovaj svečani trenutak. Predstoji nam najveće sportsko takmičenje ove godine u Srbiji, a naša reprezentacija igraće u Zrenjaninu, gradu sporta. Ovde je veliki broj evropskih, svetskih i olimpijskih osvajača medalja. Ovo evropsko prvenstvo za nas je veoma značajno, a u košarci, bilo muškoj ili ženskoj, uvek imamo velike ambicije i beležimo izvanredne rezultate – istakao je Batez.

     

    On je izrazio uverenje da će Srbija, kao i sam Zrenjanin, biti odlični domaćini šampionata, kao i da će reprezentacija imati pravu podršku u gradu na Begeju.

     

    – U Zrenjaninu postoji dobra praksa velikoj podršci razvoju sporta. Ovo sigurno neće biti jedino takmičenje od šireg značaja, koje će se održavati u Zrenjaninu. Grad ima uslove za elitne sportske događaje – najavio je Batez.

     

    sto dana do početka evropskog prvenstva za žene u košarci

     

    Zrenjanin domaćin grupe u kojoj je i reprezentacija Srbije

     

    Gradonačelnik Janjić je iskazao zadovoljstvo što je Zrenjanin dobio priliku da bude domaćin grupe u kojoj je baš reprezentacija Srbije.

     

    – Mnogo toga je već urađeno u pripremi ovog značajnog sportskog događaja. Ima još dosta posla, ali sam siguran da će Zrenjanin biti odličan domaćin i našoj i konkurentskim reprezentacijama. Verujem i da će hala na svakoj utakmici biti puna i da će naša reprezentacija imati sjajnu podršku – poručio je Janjić.

     

    Događaju na Trgu slobode, gde su mlade košarkašice iz Zrenjanina i Elemira promotivno igrale basket „tri na tri“, prisustvovala je i Zrenjaninka Sofija Olić. Ona se nalazi na širem spisku reprezetacije Srbije u ženskoj košarci.

     

    Šampionat Evrope održaće se od 27. juna do 7. jula. Gradovi domaćini su Beograd, Zrenjanin i Niš u našoj zemlji, kao i Riga, glavni grad Letonije.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport