• Stiže preko 250 balkanskih džudista

    Zrenjanin ovim događajem piše istoriju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zrenjanin će od 19. do 21. juna biti domaćin Balkanskog prvenstva u džudou za juniore, a u istoriji ovog borilačkog sporta to je prvo balkansko takmičenje u našem gradu, poručio je danas trener Omladinskog džudo kluba „Proleter MD“ Nikola Savatović.

    Nikola Savatović i Dušan Sarić
    Nikola Savatović i Dušan Sarić

    – Pored domaće, dolazak je najavilo ukupno osam reprezentacija, među kojima su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska i Albanija. Očekuje se učešće preko 250 vrhunskih sportista sa teritorije celog Balkana, što govori o tome da će grad na Begeju biti centar ovog borilačkog sporta – istakao je Savatović na konferenciji za novinare i podvukao da našu reprezetaciju čini 40 takmičara i trenera, među kojima će biti i Zrenjaninci Anita Sakal i Dušan Sarić, prvaci države u svojim kategorijama.

    Mečevi će se održavati u Kristalnoj dvorani, a organizatori ovog takmičenja su Grad Zrenjanin, Džudo klub „Proleter“ i Džudo savez Srbije.

    – Osnovni cilj nam je da dobrom strategijom, preciznim planiranjem, ali i odličnom organizacijom sportskih događaja i manifestacija privučemo što veći broj sportista u naš grad i samim tim zrenjaninski sport predstavimo u najboljem svetlu. Vrlo je važno da je Grad Zrenjanin prepoznao značaj ovakvog događaja. Imamo visoko pozicionirane sportiste kojima treba obezbediti adekvatne uslove, ali i takmičenja vrhunskog kvaliteta poput ovog – zaključio je Savatović i dodao da, imajući u vidu prethodna iskustva u organizaciji takmičenja, ne sumnja da će Balkanijada u džudou biti besprekorno organizovana, ali i to da će se naš grad predstaviti u najboljem mogućem svetlu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport