• Stipendije namenjene najtalentovanijim sportistima dobili i Zrenjaninci

    Najtalentovanijim sportistima u Vojvodini, uzrasta od 14 do 20 godina, kao i sportskim stručnjacima, danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori o stipendiranju. Za te namene je obezbeđeno ukupno 24 miliona dinara.   Ugovore je uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.   PROČITAJTE JOŠ: Atletski klub Banat učestovao na ekipnom prvenstvu Srbije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stipendije namenjene najtalentovanijim sportistima dobili i Zrenjaninci

    Najtalentovanijim sportistima u Vojvodini, uzrasta od 14 do 20 godina, kao i sportskim stručnjacima, danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori o stipendiranju. Za te namene je obezbeđeno ukupno 24 miliona dinara.

     

    Ugovore je uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Atletski klub Banat učestovao na ekipnom prvenstvu Srbije U18

     

    – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu odobrio je stipendije za 95 najtalentovanijih sportista. Od toga je njih šest u razvojnom programu Olimpijskog komiteta. Sportski savezi su kandidovali i 31 trenera, od kojih će sekretarijat finansirati usavršavanje 24 sportska stručnjaka. Ovo je najveći broj stipendiranih mladih sportista od 2012. godine – istakao je Basta.

     

    On je dodao da je ove godine izdvojeno i najviše novca do sada za ovaj projekat. Tako je 18 miliona dinara namenjeno za stipendije mladih sportista i šest miliona za usavršavanje trenera u pokrajini.

     

    – Trudićemo se da u narednom periodu izdvojimo još više novca za talentovane sportiste i trenere, jer ste svojim zalaganjem zaslužili podršku. Siguran sam da ćete nastaviti da „ostavljate srce na terenu“, postižete nove uspehe i da ćete u jednom trenutku dostojno zameniti naše vrhunske sportiste na olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima – rekao je Basta.

     

    Među najtalentovanijim sportistima koji su dobili stipendije nalaze se i plivač Proletera Ognjen Kovačević, rvač Proletera Jovan Miolski, karatistkinja Zadrugara Dunja Rajić, atletičarka Banata Dunja Sikima, bokser Banata Strahinja Rašović, kik-bokserka Internacionala Tijana Drašković…

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Među mladim sportskim stručnjacima čije stručno usavršavanje će finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nalazi se i trener Plivačkog kluba Proleter Milorad Radišić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport