Sport Vesti Zrenjanin

STEVAN ZARIĆ: Borac kome je Nikolaj Valujev uručio pobednički pehar

stevan zarić
Foto: Zoran Bogaroški

Takmičar Kluba borilačkih sportova Internacional Stevan Zarić iz Zrenjanina bio je deo petočlanog bokserskog tima kompanije NIS koji je nedavno nastupio na Gaspromovim letnjim igrama u Rusiji.

 

Ekipa iz Srbije vratila se kao pobednička, jer je u ringu savladala protivnike iz Rusije.

 

– Na ove letnje igre pozvane su sve firme koje posluju u okviru „Gasproma“. Organizovana su takmičenja u raznim sportskim disciplinama, između ostalog i u boksu. Bokserska ekipa NIS-a je prvi put učestvovala na ovom takmičenju i zabeležila je ekipnu pobedu rezultatom 3:2. Pehar nam je uručio bivši svetski prvak Nikolaj Valujev. On je bio i član sudijske komisije – kaže Stevan Zarić u razgovoru za portal zrenjaninski.com.

 

stevan zarić

 

On se zahvaljuje Boks klubu Voždovac koji je odigrao značajnu ulogu u pripremi naših boksera pred put u Rusiju.

 

– Zahvalio bih se treneru Ivanu Popoviću, kao i treneru iz mog matičnog kluba Goranu Zečeviću. Zečević je, pored spremanja juniorskih reprezentativaca za evropsko prvenstvo, izdvojio vreme da pripremi i mene za takmičenje u Rusiji – ističe Zarić.

 

Rusi su već zakazali srpskim bokserima revanš u Sočiju, pa našim momcima sada preostaje da se dobro pripreme za odbranu titule. Inače, osim Zarića, u petočlanom bokserskom sastavu iz naše zemlje bio je još jedan Zrenjaninac, kik-bokser Željko Terzić, kome je ovo bio prvi bokserski meč.

 

 

Tehnolog u borilačkom ringu

 

Stevan Zarić je, inače, rođen 18. maja 1993. godine. Kik-boksom je počeo da se bavi 2009. godine, a u međuvremenu se posvetio i boksu, savateu i kung fuu. Od samog starta je član Kluba borilačkih sportova Internacional i, kako kaže, tu namerava i da ostane.

 

– Moj prvi dodir sa borilačkim sportovima je bio karate. Međutim, kratko sam se zadržao u tom sportu, jer u karateu nema puno kontakta između protivnika, što je meni falilo. Onda sam počeo da treniram kik-boks i usledila su takmičenja već u kadetskoj kategoriji – priča Stevan, koji je bio i član juniorske i seniorske kik-boks reprezentacije Srbije.

 

On je i višestruki državni prvak u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U seniorskoj konkurenciji ima ukupno 14 borbi, od toga 12 pobeda i dva poraza.

 

Što se boksa tiče, takmičio se u vojvođanskoj ligi i za sada ima ubeleženo pet pobeda.

 

– Redovno treniram, ali zbog ličnog usavršavanja i obaveza na poslu napravio sam dvogodišnju pauzu kada je reč o takmičenjima. Ove igre u Rusiji su doprinele da se ponovo dobro spremim i uđem u ring, pa se nadam da ću nastaviti sa takmičenjima. U planu mi je da radim i boks i kik-boks – navodi Stevan Zarić, inače tehničar i tehnolog eksploatacije nafte i gasa, koji je zaposlen u NIS-ovom Bloku istraživanja i proizvodnje „Srednji Banat“.

 

stevan zarić

 

Podeli članak
sinovoz
FAM