• STEVAN ZARIĆ: Borac kome je Nikolaj Valujev uručio pobednički pehar

    Takmičar Kluba borilačkih sportova Internacional Stevan Zarić iz Zrenjanina bio je deo petočlanog bokserskog tima kompanije NIS koji je nedavno nastupio na Gaspromovim letnjim igrama u Rusiji.   Ekipa iz Srbije vratila se kao pobednička, jer je u ringu savladala protivnike iz Rusije.   – Na ove letnje igre pozvane su sve firme koje posluju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STEVAN ZARIĆ: Borac kome je Nikolaj Valujev uručio pobednički pehar

    Takmičar Kluba borilačkih sportova Internacional Stevan Zarić iz Zrenjanina bio je deo petočlanog bokserskog tima kompanije NIS koji je nedavno nastupio na Gaspromovim letnjim igrama u Rusiji.

     

    Ekipa iz Srbije vratila se kao pobednička, jer je u ringu savladala protivnike iz Rusije.

     

    – Na ove letnje igre pozvane su sve firme koje posluju u okviru „Gasproma“. Organizovana su takmičenja u raznim sportskim disciplinama, između ostalog i u boksu. Bokserska ekipa NIS-a je prvi put učestvovala na ovom takmičenju i zabeležila je ekipnu pobedu rezultatom 3:2. Pehar nam je uručio bivši svetski prvak Nikolaj Valujev. On je bio i član sudijske komisije – kaže Stevan Zarić u razgovoru za portal zrenjaninski.com.

     

    stevan zarić

     

    On se zahvaljuje Boks klubu Voždovac koji je odigrao značajnu ulogu u pripremi naših boksera pred put u Rusiju.

     

    – Zahvalio bih se treneru Ivanu Popoviću, kao i treneru iz mog matičnog kluba Goranu Zečeviću. Zečević je, pored spremanja juniorskih reprezentativaca za evropsko prvenstvo, izdvojio vreme da pripremi i mene za takmičenje u Rusiji – ističe Zarić.

     

    Rusi su već zakazali srpskim bokserima revanš u Sočiju, pa našim momcima sada preostaje da se dobro pripreme za odbranu titule. Inače, osim Zarića, u petočlanom bokserskom sastavu iz naše zemlje bio je još jedan Zrenjaninac, kik-bokser Željko Terzić, kome je ovo bio prvi bokserski meč.

     

     

    Tehnolog u borilačkom ringu

     

    Stevan Zarić je, inače, rođen 18. maja 1993. godine. Kik-boksom je počeo da se bavi 2009. godine, a u međuvremenu se posvetio i boksu, savateu i kung fuu. Od samog starta je član Kluba borilačkih sportova Internacional i, kako kaže, tu namerava i da ostane.

     

    – Moj prvi dodir sa borilačkim sportovima je bio karate. Međutim, kratko sam se zadržao u tom sportu, jer u karateu nema puno kontakta između protivnika, što je meni falilo. Onda sam počeo da treniram kik-boks i usledila su takmičenja već u kadetskoj kategoriji – priča Stevan, koji je bio i član juniorske i seniorske kik-boks reprezentacije Srbije.

     

    On je i višestruki državni prvak u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U seniorskoj konkurenciji ima ukupno 14 borbi, od toga 12 pobeda i dva poraza.

     

    Što se boksa tiče, takmičio se u vojvođanskoj ligi i za sada ima ubeleženo pet pobeda.

     

    – Redovno treniram, ali zbog ličnog usavršavanja i obaveza na poslu napravio sam dvogodišnju pauzu kada je reč o takmičenjima. Ove igre u Rusiji su doprinele da se ponovo dobro spremim i uđem u ring, pa se nadam da ću nastaviti sa takmičenjima. U planu mi je da radim i boks i kik-boks – navodi Stevan Zarić, inače tehničar i tehnolog eksploatacije nafte i gasa, koji je zaposlen u NIS-ovom Bloku istraživanja i proizvodnje „Srednji Banat“.

     

    stevan zarić

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport