• STEFAN BAČKO: Mladi talenat na golu zrenjaninskog Radničkog (Foto)

    Mladi golman zrenjaninskog Radničkog, 193 centimetra visoki Zrenjaninac Stefan Bačko, očekuje mnogo od naredne takmičarske sezone u redovima srpskoligaša iz grada na Begeju.   – Uslovi za rad su dobri i hoćemo da napadnemo ligu. Doveli smo kao pojačanja pet – šest veoma dobrih igrača i za sada su se uklopili u tim. Nadam se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STEFAN BAČKO: Mladi talenat na golu zrenjaninskog Radničkog (Foto)

    Mladi golman zrenjaninskog Radničkog, 193 centimetra visoki Zrenjaninac Stefan Bačko, očekuje mnogo od naredne takmičarske sezone u redovima srpskoligaša iz grada na Begeju.

     

    – Uslovi za rad su dobri i hoćemo da napadnemo ligu. Doveli smo kao pojačanja pet – šest veoma dobrih igrača i za sada su se uklopili u tim. Nadam se da će sve to lepo funkcionisati na terenu od naredne sezone – kaže za portal zrenjaninski.com član prvog tima Radničkog.

     

    Prezadovoljan je i radom sa standardnim trenerom Goranom Gavrilovićem, legendom zrenjaninskog Proletera.

     

    – Dopada mi se rad sa njim, imamo zaista odličan odnos. Puno toga me je do sada naučio – navodi Stefan, koji je ranije igrao i kadetsku ligu Srbije zajedno sa svim najboljim ekipama u tom uzrastu, kao što su Crvena zvezda, Partizan, Čukarički…

     

    Stefan Bačko je rođen 5. februara 2002. godine. Fudbal je počeo da trenira pre deset godina u Petliću, a zatim je prešao u FK Bambi, koji je kasnije nastavio da deluje u okviru Radničkog. Bačko od prošle sezone trenira s prvim timom i nada se da će od ove biti standardan na golu.

     

    – Konkurencija na golu je jaka, ali ću dati sve od sebe da budem standardan igrač. Doveli smo Nemanju Radovića, koji se vratio iz Bečeja, a iz Grafičara se vratio Miloš Ranđelović. Radović se povredio, pa Ranđelović i ja sada delimo minute na prijateljskim utakmicama – ističe Bačko.

     

    stefan bačko
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Među stativama sasvim slučajno

     

    Mladi zrenjaninski golman se među stativama svojevremeno našao sasvim slučajno. Danas su mu specijalnost dubinske lopte, odnosno izlazak na dvadeset – trideset metara od gola.

     

    – Prve fudbalske korake sam napravio na poziciji napadača, kao i većina fudbalera i golmana. Na jednoj utakmici, pre dosta godina, nismo imali golmana, niko nije hteo da brani, i ja sam se dobrovoljno prijavio da stanem na gol. To mi se svidelo, krenuo sam redovno da treniram i od tada ne menjam svoju ulogu – priča Stefan, inače učenik završne godine Ekonomske i trgovinske škole „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu.

     

    Njegov prvi i jedini izbor od samog početka bio je fudbal. Ni jedan drugi sport ga nije privlačio. A kuriozitet je i da se jedini od članova svoje porodice, i starijih i mlađih, aktivno i profesionalno bavi sportom.

     

    – Potrebno je puno odricanja ako želite da se ovim profesionalno bavite. Na primer, sada je period proslave osamnaestih rođendana u mojoj generaciji, a ja ne smem da ostajem baš do kasno, ako ujutro imam utakmicu – objašnjava Bačko.

     

    Njegove ambicije su da ostane u dresu Radničkog još nekoliko sezona i da se privikne na seniorsku kategoriju.

     

    – Posle toga bih voleo da odem u inostranstvo – priznaje Stefan Bačko, kome su uzori Đanluiđi Bufon i Milan Borjan.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport